avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat ...

Care este varsta maxima aderare de aderare la un fond privat de pensii pilon 2 ?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 09:56, 24 Mai 2023
Bună ziua,

Conform art. 30 din Legea nr. 411/2008 privind fondurile de pensii administrate privat:
(1) Persoanele în vârsta de până la 35 de ani, care sunt asigurate potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii și alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările și completările ulterioare, și care contribuie la sistemul public de pensii (în prezent art. 6 alin. (1) din Legea nr. 263/2010), trebuie să adere la un fond de pensii.
(2) Persoanele, altele decât cele prevăzute la alin. (1), în vârsta de până la 45 de ani, care sunt deja asigurate și contribuie la sistemul public de pensii, pot adera la un fond de pensii.


Astfel, vârsta maximă până la care se poate adera la fondul privat de pensii este de 45 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virare de la pfi catre pilonul ii Ana-Maria Pintea Ana-Maria Pintea Bună ziua. Dacă am înființat un PFI , statul mai virează către pilonul II o parte din contribuția mea? (vezi toată discuția)
Pensii administrate privat romascanu romascanu Mi-e lene sa citesc cu atentie legea 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat. Fac 35 de ani pe 29 iulie. Eu TREBUIE sau eu POT sa particip ... (vezi toată discuția)
Pensie privata obligatorie Costin85 Costin85 Buna ziua poate ma ajuta si pe mine cineva pt ca am o nelamurire .Tatal meu in varsta de 53 de ani a primit acasa o scrisoare privind activul personal lla ... (vezi toată discuția)