avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CONTESTAREA FILIATIEI FATA DE TATAL DIN CASATORIE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CONTESTAREA FILIATIEI FATA DE TATAL DIN CASATORIE

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea speta:
Fostul sot a deschis un proces ce are ca obiect tagada paternitate. La primul termen de judecata a depus o cerere de modificare a actiunii, avand ca obiect contestarea filiatiei fata de tatal din casatorie, în încercarea de a ocoli sancțiunea tardivitatii. Instanta a admis cererea de modificare si a amanat pronuntarea pentru 2 saptamani. Eu am solicitat atat în cadrul dezbaterilor din timpul procesului, cat si ulterior prin concluziile scrise depuse la dosar admiterea exceptiei inadmisibilitatii cererii de chemare în judecată si a exceptiei lipsei calitatii procesual active a reclamantului, însa instanta a respins aceasta solicitare, stabilind un nou termen de judecata. Copilul este nascut în luna aprilie 2013, în timpul casatoriei, iar noi am divortat în anul 2020.

Spuneti-mi va rog actiunea lui de contestare a filiatiei fata de tatal din casatorie este întemeiata?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
GRIGORE CRYSTINA, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:09, 24 Mai 2023
Ce rezulta din ADN?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)