avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie exclusiva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie exclusiva ...

Buna ziua,

Sotul este de acord sa imi ofere custodia exclusiva deoarece vreau sa ma mut din tara, dar si pentru ca nu mai vrea sa plateasca pensie alimentara.

Stiu ca legea prevede ca nu te poti muta din tara cu copilul chiar daca am custodie totala, se considera rapire.

Cum pot proceda pentru a nu avea probleme cand ne mutam?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:33, 24 Mai 2023
" custodia " nu are legatura cu pensia, iar ce stiti dvs, nu stiti bine.
Daca deja ati divortat, sa va dea sotul o declaratie ca e de acord sa va stabiliti in tara si ca e de acord sa faceti copilului pasaport si sa iesiti din tara cu copilul.
Daca acum urmeaza sa divortati cereti direct ca locuinta sa se stabileasca la dvs in tara x.
Doar pt motive temeinice cereti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca.
Daca veti obtine custodie exclusiva, nu mai aveti nevoie de acordul sotului pt nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
gi-jane2, moderator
Suntem deja divortati, iar pana acum am avut nevoie de semnatura lui la orice - inscriere gradinita, schimbare locuinta, schimbare buletin, acord de iesire din tara o data la 3 ani, etc. La final de an urmeaza sa ma mut definitiv din tara si nu voiam sa am nicio piedica.

gi-jane2 a scris:

" custodia " nu are legatura cu pensia, iar ce stiti dvs, nu stiti bine.
Daca deja ati divortat, sa va dea sotul o declaratie ca e de acord sa va stabiliti in tara si ca e de acord sa faceti copilului pasaport si sa iesiti din tara cu copilul.
Daca acum urmeaza sa divortati cereti direct ca locuinta sa se stabileasca la dvs in tara x.
Doar pt motive temeinice cereti ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca.
Daca veti obtine custodie exclusiva, nu mai aveti nevoie de acordul sotului pt nimic.

O sa va dea tot o declaratie, nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea minorului din tara fara acordul tatalui Simonaaurelia Simonaaurelia Fratele meu este divortat si are o fetita de 5 ani. Mama a obtinut custodia copilului, el plateste pensie alimentara , fetita o putea lua cand isi dorea ( nu ... (vezi toată discuția)
Plecare din tara fara acordul tatalui edavid12 edavid12 buna ziua...am un baietel de 3 ani facut intr -o relatie de concubinaj,nu am ajuns in instanta pt custodie deloc,problema sta in felul urmator.tatal copilului ... (vezi toată discuția)
Mutare minor Mamica2019 Mamica2019 Buna ziua Vreau sa imi dati un sfat. Sunt divortata copilul are domiciliul la mama avem custodie comuna. Daca a-si deschide proces sa ne mutam in Ungaria ... (vezi toată discuția)