avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pentru obținerea tutelei speciale pentru un fiica de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pentru obținerea tutelei speciale pentru un fiica de 23 de ani ...

Pentru obținerea tutelei speciale pentru un fiica de 23 de ani handicap grav fara discernământ am înțeles că nu mai este valabilă comisia IML ci un psiholog care face parte din barou?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 12:28, 26 Mai 2023
Bună ziua,

Pentru instituirea tutelei speciale vor trebui efectuate atât evaluarea medicală, cât și evaluarea psihologică.

Evaluarea medicală a persoanelor cu dizabilități intelectuale și psihosociale în contextul dispunerii, prelungirii, înlocuirii sau ridicării măsurii de ocrotire se poate face în cadrul sistemului de sănătate public sau privat.

Evaluarea psihologică se realizează de către un psiholog care exercită profesia prin una dintre formele legale prevăzute de Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, cu modificările ulterioare, și este înscris în Registrul experților psihologi din cadrul Colegiului Psihologilor din România.

Evaluarea medicală și psihologică vor fi dispuse de către procuror, după sesizarea instanței de tutelă cu cererea de instituire a tutelei speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pentru un copil cu grad de handicap grav fara discernamant ... micoriza2000 micoriza2000 Buna ziua! Pentru un copil cu grad de handicap grav fara discernamant care va deveni adult anul viitor, cum se realizeaza tutela? Sau e necesar curatela?Ce ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua, anul trecut am facut reexaminare punere sub interdictie ... floricaolah floricaolah Buna ziua,anul trecut am facut reexaminare punere sub interdictie pentru o verisoara oligofren.In 26.01.2024 s-a dat sentinta civila cu hotararea:\'\'dispune ... (vezi toată discuția)