avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu acordul partilor, fara avocat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu acordul partilor, fara avocat

Rog respectuos pe toti cei care stiu si sunt dispusi sa imparta cunostintele dobandite, sa imi explice daca exista posibilitatea introducerii actiunii de divort cu acordul partilor, fara asistenta juridica din partea unui avocat si daca acest lucru e posibil care este procedura de introducere a actiunii.
Va multumesc!:)
Multumesc pentru raspunsuri. Inteleg faptul ca divort de comun acord, daca exista minori rezultati in urma casatoriei, nu se poate. Ce fel de tip de divort putem invoca, fara sa ajungem in instanta acuzandu-ne de lucruri murdare? Mentionez ca ambii soti au cazut de comun acord ca nu mai poate continua casatoria. Putem invoca nepotrivire de caracter? Va multumesc inca odata pentru amabilitatea de a-mi acorda raspunsurile solicitate!
Puteti solicita instantei desfacerea casatoriei din culpa comuna si hotarare nemotivata.In acest caz veti audia cate un martor pentru fiecare iar instanta nu va motiva nimic cu privire motivele desfacerii casatoriei si nici cu privirea la culpa vreunui dintre soti.Din punctul meu de vedere este cel mai "elegant" mod de a desface o casatorie, mai ales cand ambele parti consimt ca nu se mai poate continua si exista la mijloc un copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
George, Avocat
Domnule Presedinte,


Subsemnata X domiciliata .....in , in calitate de reclamant, chem in judecata pe .... , in calitate de parat,pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti

Desfacerea casatoriei

-prin pronuntarea divortului , din culpa comuna a ambilor soti .(cu sau fara motivarea hotararii )
-incredintarea copilului minor spre crestere si educare
- revenirea la numele purtat anterior incheierii casatoriei .(daca doriti )



In fapt , in urma unei relatii pe care am considerat-o functionala, care s-a intemeiat pe considerentul de afectiune , am luat decizia de a ma casatori cu numitul .... .Aceasta casnicie dateaza de .... ani , si , in urma acesteia, s-a nascut .... , care , in prezent , are varsta de....
Marturisesc ca in aceasta relatie au existat si momente tensionate.


Mi-am iubit atat sotul , cat si copilul , insa , in anumite momente , din cauza nepotrivirii de caracter , climatul de familie a fost afectat.Au existat numeroase discutii in contradictoriu , unele dintre ele provocate de catre sotul meu.Categoric, am si eu partea mea de vina
Consider ca atitudinea lui fata de mine , in anumite momente , era una nepotrivita.
Structura lui psihologica consider ca e diferita fata de a mea.
Din aceasta rezulta , pur si simplu , o imposibilitate de comunicare si de convieture.
Nu mai pot face fata certurilor ce pot aparea.
Marturisesc ca unele dispute erau provocate chiar de catre mine.

In prezent, trec printr-o perioada dificila .Am avut si in trecut , probleme de sanatate
Am dorit sa-mi sustin familia si sa fiu inteleasa.

Divergentele constante au condus , din punctul meu de vedere , la lipsa de afectiune , intrucat ,actualmente ,nu mai am aceleasi sentimente fata de sotul meu , si imi pare imposibil sa mai salvez acest mariaj.
Aceasta legatura este grav si iremediabil afectata, asa incat , in momentul de fata , sunt decisa a pune capat acesteia .

(alte motive sunt agresiunea fizica , psihica , separatia indelungata in fapt , infidelitatea , boala incurabila a unuia dintre soti )

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 37 , 40 , 43 din Codul familiei
Probe: In dovedirea pretentiilor, solicit incuviintarea probelor cu martori si inscrisuri , interogatoriul paratului .
Depun
. cererea de chemare in judecata , in dublu exemplar.Anexez
certificatul de casatorie in original , copii ale certificatului de nastere al copilului minor , copii ale cartii mele de identitate ,precum si chitanta de plata a taxei judiciare de timbru si timbrul judiciar.
data...
cu deosebita consideratie,



Domnului Presedinte al Judecatoriei ....


(e doar o varianta ce necesita adaptare )

Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord laurainaveronica1983 laurainaveronica1983 As dori sa aflu detalii despre cum se procedeaza si ce acte sunt necesare in cazul nunui divort de comun acord. Mentionez ca eu am buletinul in sectorul 6, iar ... (vezi toată discuția)
Divortul de comun acord fara copii sau partaj alecomsrl alecomsrl Buna ziua. as dori sa stiu daca se poate care este procedura(actele care se depun si unde) la divortul de comun acord fara copii si fara bunuri de impartit si ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)