avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Achiziție auto Germania (daune nesemnalate in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Achiziție auto Germania (daune nesemnalate in raport/contract)

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie, am achiziționat mașina din DE de la o companie privată autorizata, am primit anterior raport DEKRA/TUV, contractul...etc, achiziția s-a făcut online.
Am organizat transport(mașina se afla pe un depozit logistic), șoferul cand a ajuns la încărcare a făcut poze cu defectele si mi le-a trimis.In poze figurau inca 2 defecte care nu au fost menționate in raport.

Am sunat compania, am trimis pozele asa cum au spus ei, șoferul a încercat mașina si a adus-o acasă.
După cateva ore am primit răspuns si de la companie in care spuneau ca doar defectele din raport le are masina…minciuni, pozele vorbeau de la sine.

Le-am trimis mail din nou unde le-am facut frumos o prezentare cu poze din raportul lor unde se vedeau cele 2 defecte(daca mareai pozele si te uitai atent) si le-am cerut sa ne intelegem amiabil.

Au recunoscut si au spus ca am dreptate si doresc sa imi ofere o reducere de 150 euro, categoric nu am fost de acord cu asta(reparatia depaseste suma) si le-am cerut o alta suma + au mintit in raportul ala cu care se lauda nemtii ca ar fii corectitudinea pe pamant.

Intrebarea mea este, daca nu ajungem la un numitor comun, ce as putea face mai departe? care sunt organele abilitate sa ma consilieze in acest sens?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: staijosaidoi , utilizator 07:11, 25 Mai 2023
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Au voie firmele sa minta in scris? tmpqiu tmpqiu Buna ziua, Am o problema incurcata si as dori sa stiu daca are rost sa vb cu un avocat. Se suprapun din pct meu de vedere mai multe abuzuri: 1. EMAG minte ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune rca uniqa sergiucsi sergiucsi Bine v-am gasit! Am o problema cu firma de asigurari Uniqa si anume: in data de 5 iulie am fost implicat intr-un accident usor in Bucuresti, mai exact un ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa de 640 lei sonia28 sonia28 Buna ziua,as vrea sa va intreb daca pot face ceva in urmatoarea situatie: Am avut la vanzare o oferta de produse cosmetice,in total 140,pe care vroiam sa le ... (vezi toată discuția)