Sunt reprezentantul unei societati comerciale care a achizitionat in anul 2006 un autoturism hyundai coupe in leasing. Cand am semnat contractul am achitat avansul si am primit un scadentar pe 3 ani fara valoare reziduala. In decembrie am terminat de achitat ratele conform scadentarului si astazi am primit o factura in valoare de 25000 lei reprezentand taxa vamala si accize. As dori sa stiu ce pot face deoarece pana astazi eu nu am stiut ca mai am ceva de achitat.
Datorita faptului ca masina provine din Coreea, aveti de achitat taxele vamale.
In 2006, fiind vorba de leasing, taxele vamale erau 30% din valoarea reziduala. Adica 30% din 20%, rezulta 7% din valoarea masinii.
In prezent taxele vamale sunt 10% din valoarea masinii.
In nici unul din cazuri nu vad cum s-a ajuns la suma de 250 mil. ( peste 6.000 eur.).
Acciza la motor de 2.000 benzina cat presupun ca aveti nu mai stiu cat este.
Sfatul meu e sa consultati un avocat, sa studieze legile din 2006 si de acum cu privire la taxe vamale si accize si sa incercati sa contestati factura respectiva.
Succes!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Leasing financiar
1. Se inreg.contracul de leasing intern:
2133=167- 13478Eu x curs data contract
concomitent:
6811 = 281 - (13748 eu x curs data contr):(12X5) din ... (vezi toată discuția)
Taxe cumparare auto
anonim
Buna.
Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA ... (vezi toată discuția)