avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum se raporteaza veniturile obtinute din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum se raporteaza veniturile obtinute din tranzactionarea pe piata forex?

Bună ziua!
Mă numesc Matei, am 16 ani și aș ruga pe cineva foarte bine informat să mă ajute să clarific următorul aspect.
Doresc să încep să tranzacționez pe piața Forex, însă am nelămuriri în ceea ce privește această decizie. Consider că, după mai mult de un an de tranzacționat pe un cont demo, am dobândit experiența minimă necesară pentru a fi profitabil pe un cont real. Am acordul unui părinte care este dispus să deschidă un cont la bancă și un cont la broker în numele său. Cu toate acestea, există neînțelegeri în privința raportării veniturilor. Am găsit informații contradictorii în diferite surse și nu sunt sigur în privința modului corect de a raporta veniturile. Dacă se poate, aș dori să primesc un ghid clar despre cum și când ar trebui să raportez veniturile corect.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Farcas Matei-Tudor , utilizator 10:48, 28 Mai 2023
Completarea declarației unice anuale o va face tot părintele respectiv, pe numele și CNP-ul din buletinul lui.
Declaratia se depune anul urmator pentru situația realizata în anul curent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Mai 2023
george-neagu, moderator
Pe langa declaratia unica care se depune anual si achitarea impozitului , nu mai este nimic de facut?
Nu.
In acest articol am vazut mentionat ca trebuie depusa declaratia unica dupa 30 de zile de la incasarea primului venit. Este adevarat? Daca da in ce conditii trebuie depusa?
www.avocatnet.ro/articol_644... >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit forex! Zeron4478 Zeron4478 Va salut! Vreau sa incep sa tranzactionez pe Forex si am si eu cateva intrebari: -Este nevoie sa depun declaratia unica sau mi se trage din fiecare ... (vezi toată discuția)
Tranzacționare pe piața forex pe cont propriu StanIonnn StanIonnn Bună ziua! Pentru a tranzacționa pe piața Forex, pe cont propriu, din banii mei, este nevoie de PFA? Îmi voi deschide un cont unde voi depune o suma de ... (vezi toată discuția)
Forex DanyloBeast DanyloBeast Buna seara! Am 18 ani si vreau sa incep sa lucrez pe o platforma de forex. 1) Trebuie sa platesc impozit pe profiturile castigate din piata forex? 2) Trebuie ... (vezi toată discuția)