avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tranzacționare pe piața Forex pe cont propriu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tranzacționare pe piața Forex pe cont propriu

Bună ziua! Pentru a tranzacționa pe piața Forex, pe cont propriu, din banii mei, este nevoie de PFA? Îmi voi deschide un cont unde voi depune o suma de bani. Din ce am înțeles, contul se deschide pe un anume site (broker), dar fondurile sunt proprii.
Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:36, 28 Decembrie 2023
Nu. O faceți pe persoana fizica (CNP-ul dumneavoastra) și veți depune anual declaratia unica.
La fel și dacă doriți la Bursa de valori București. Pentru acest din urma caz, nici nu mai e nevoie sa va declarați dumneavoastra castigul prin depunerea declaratiei unice căci plătește brokerul impozitul.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forex DanyloBeast DanyloBeast Buna seara! Am 18 ani si vreau sa incep sa lucrez pe o platforma de forex. 1) Trebuie sa platesc impozit pe profiturile castigate din piata forex? 2) Trebuie ... (vezi toată discuția)
Activitatea unui polițist pe bursa StanIonnn StanIonnn Sa trăiți! Este posibil ca activitatea unui polițist de a investi la bursa/piața Forex, pe cont propriu, fara PFA sau altceva și care are calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum se raporteaza veniturile obtinute din tranzactionarea pe piata forex? Farcas Matei-Tudor Farcas Matei-Tudor Bună ziua! Mă numesc Matei, am 16 ani și aș ruga pe cineva foarte bine informat să mă ajute să clarific următorul aspect. Doresc să încep să ... (vezi toată discuția)