avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Pentru anularea unui un proces verbal de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Pentru anularea unui un proces verbal de constatare, ...

Buna ziua
Pentru anularea unui un proces verbal de constatare, (atentie! emis de o firma de instalatii adica SRL, ptr o instalatie de gaz si nu atentie de o institutie publica), in baza carei legi pot cere anularea lui?
ANRE mi-a raspuns ca "reglementarile in domeniul gazelor naturale emise de ANRE nu prevad incheierea unui astfel de document si nici un model al acestuia pentru consemnarea serviciului prestat de catre un operator economic, pentru constatarea defectelor la instalatiile de utilizare a gazelor naturale apartinand clientilor finali de gaze naturale (in cazul in discutie Asociatia de Proprietari)".
In baza carei legi pot contesta, ptr a cauta pe ce articol ma pot duce ptr a invoca "temeiul de drept"?
Multumesc
Daniela
Cel mai recent răspuns: Daniela_Nc , utilizator 18:27, 29 Mai 2023
Firma de instalatii a incheiat procesul verbal in temeiul unui text de lege
Verificati care sunt caile de contestare a respectivelor dispozitii
Impotriva cui a fost incheiat PV?
Orice contraventie cade sub incidenta Ordonantei de Urgenta nr.2 /2001, ca atare acest act normativ sta la baza clarificarii oricarei nelamuriri privitoare la nulitatea unui proces-verbal.
(6) In situaţia în care contravenientul este persoana juridică în procesul-verbal se vor face menţiuni cu privire la denumirea, sediul, numărul de înmatriculare în registrul comerţului şi codul fiscal ale acesteia, precum şi datele de identificare a persoanei care o reprezintă.

(7) In momentul încheierii procesului-verbal agentul constatator este obligat sa aducă la cunoştinţa contravenientului dreptul de a face obiecţiuni cu privire la conţinutul actului de constatare. Obiectiunile sunt consemnate distinct în procesul-verbal la rubrica “Alte menţiuni”, sub sancţiunea nulităţii procesului-verbal.
PV de constatare a fost pe numarul apartamentului, nu avea nici semnatura persoanei si nici stampila ci doar in antet al firmei de gaze.Nu era indicator nici o lege in document , sau nr contract cu Administratia de bloc , nici mentiuni nu continea ,ca sa contest cele scrise, a refuzat sa imi scrie suma pretinsa (pretinsa strict verbal refuzand sa noteze in document) si a zis ca emite Chitanta/factura catre Asociatie si ca mi-o va imputa la plata intretinerii.
Ptr ca a venit cu un aparat si l-a apropiat de teava ptr 3 secunde a pretins (strict verbal) Suma de 190 de lei....
Doar ca ei au impresia ca s-au intalnit cu prostul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaze Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Montarea senzorului și electrovalvei la gaze estea obligatoriu? (vezi toată discuția)
Obligativitate montare senzor de gaze ... fllorelai fllorelai Buna ziua! Sunt obligata prin lege sa imi montez senzor de gaze in apartament daca: - nu am geam termopan (am geam mai mic de 4 mm si tamplarie din lemn, ... (vezi toată discuția)
Comitetul asociației face achiziții fără consultarea proprietarilor. din punct de vedere legal, au voie sa facă asa ceva? mmconstantin mmconstantin Buna ziua! Comitetul asociatiei de proprietarii ia decizii privind modernizare lift, schimbare motor, cumparare detector de gaz fara a consulta ... (vezi toată discuția)