avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - scutiri de taxe pentru studenti
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - scutiri de taxe pentru studenti

Am citit mai multe posturi si nu am inteles exact daca pana la urma scutirea de taxe care e valabila pentru societati se aplica si pentru pfa.
Va mulumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alina Cretu , Consilier juridic 20:35, 3 Februarie 2010
Scutirile se aplica la inmatricularea societatilor comerciale, nu si la PFA.

HG nr.166/2003:

Art. 3
(1) Studentii pot constitui o societate comerciala in conditiile legii si ale prezentei hotarari, individual sau impreuna cu alti studenti care indeplinesc cerintele prevazute de art. 2.
(2) Facilitatile prevazute de prezenta hotarare se acorda o singura data, pentru constituirea unei singure firme.
Mda... eu din pacate am terminat Filosofie, la Universitatea Bucuresti, specializarea moral-politica.
Habar nam daca pot eu cu diploma aia sa imi fac PFA pe consultanta informatica, software si situri web.
Imi puteti spune daca e obligatoriu ca diploma sa fie avizata de Ministerul Educatiei? Si daca trebuie sa fie pe domeniu.
Diploma trebuie sa fie pe domeniu, mai mult nu stiu sa va zic.
Din experienta,va pot spune ca un student (la zi) beneficiaza de reducere a taxelor de constituire PFA cam 50%,in ceea ce priveste concordoanta diplamei de aboslvire cu domeniul de activitate,nu stiu ce sa va spun.Eu am avut ca obiect de activitate principal ceva ce nu avea legatura cu specializarea ,iar ca activitati secundare ,unele pentru care nu iti trebuia faculate,dar se vedea cu ochiul liber ca eu nu as putea sa le urmez :D(de exemplu contructii sau instalatii electrice),dar le-am trecut pentru a putea justifica fiscal ,in caz de nevoie,unele activitati ale unor membri din familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reduceri pentru studenti, la infiintare firma paptamas paptamas Buna ziua. Stiu ca studentii beneficiaza de anumite reduceri, la deschiderea firmei. Aceste avantaje, sau scutiri de taxe sunt acelasi pentru SRL, PFA, sau ... (vezi toată discuția)
Societati studenti un doctorand cu bursa la zi beneficiaza de facilitatile acordate studentilor pt infiintare societatii comerciale? (vezi toată discuția)
Afacere pentru studenti - intreprindere individuala georgianadumitrascu georgianadumitrascu Sunt studenta in anul 3 la finante si banci. Beneficiez de anumite avantaje daca imi voi deschide o intreprindere individuala?In ce anume ar consta aceste ... (vezi toată discuția)