avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Am stat in crestere copil timp de 7 ani, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Am stat in crestere copil timp de 7 ani, copilul avand ...

Buna ziua! Am stat in crestere copil timp de 7 ani, copilul avand handicap. Inainte de a intra in crestere copil eu nu am lucrat,am frecventat cursurile de zi ale unei postliceale. As vrea sa stiu daca acesti ani vor fi socotiti la pensie. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 1 Iunie 2023
1. Perioada constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

2. Perioada concediului pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru creșterea copilului pfa cu normă Octavian1978 Octavian1978 Conform legilor în vigoare, concediul pentru creșterea copilului constituie vechime în muncă. Cineva are un PFA cu normă - care are contract separat cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! as dori sa stiu daca perioada de concediu pentru ... hmarce hmarce Buna ziua ! As dori sa stiu daca perioada de Concediu pentru crestera copilulului este considerata ca stagiu de cotizare din punct de vedere a CAS. (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii ... Alexutu123 Alexutu123 Pe perioada concediului de ingrijire copil, se fac contributii la CAS? Sau vechimea merge si fara contributii? (vezi toată discuția)