avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! As dori sa stiu daca perioada de Concediu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! As dori sa stiu daca perioada de Concediu pentru ...

Buna ziua !
As dori sa stiu daca perioada de Concediu pentru crestera copilulului este considerata ca stagiu de cotizare din punct de vedere a CAS.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 24 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre ce perioada este vorba?
2019-2023
OUG 111/2010
art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului corinavuiu corinavuiu Buna ziua, Concediul de crestere a copilului reprezinta vechime in munca? Conform CCM intre 9-15 ani vechime se mai acorda o zi de concediu. Mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate iubire77 iubire77 Concediul de crestere a copilului se considera vechime in munca sau in specialitate ? (vezi toată discuția)
Revenirea la locul de munca dupa concediul de crestere copil ramy_arames ramy_arames Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi dati si mie un raspuns la o intrebare. Sunt in concediul de cresterea copilului pana la data de 5 septembrie [quot], vreau sa ... (vezi toată discuția)