in urma cu un an jumatate am avut un accident si mi-a fost suspendat permisul de conducere timp de 60 de zile am facut contestatie la tribunalul de la calarasi pentru ca acolo sa intamplat accidentul si mam judecat pana pe 8 decembrie 2009 cand dupa recursul facut de mine mi-a fost respinsa cererea de anulare a procesului verbal ,pe data de 8 decembrie 2009 am venit sa predau permisul la politia slobozia pentru ca locuiesc in slobozia ,dl politist de la ghiseu mi-a spus ca trebuie sa aduc sentinta de la tribunalul calarasi pentru a il putea preda ,am mers tot pe 8 la calarasi si mi-au spus ca sentinta se redacteaza in o luna ,o luna jumatate ,am tot sunat la tribunal pana ieri cand mi-au spus sa ca sentinta este redactata si astazi am mers sa o ridic , am venit cu ea la pol slobozia dar pe sentinta scria ca a ramas definitiva si irevocabila din sala pentru ca a fost recurs ,am mers inapoi la tribunalul calarasi sa imi scrie ca a fost redactata si ridicata astazi sau ca sa ma incadrez in cele 15 zile in care puteam preda permisul apoi am mers la politia calarasi sa il predau acolo pentru ca la politia slobozia miau spus ca il vor trimite la calarasi si ei hotarasc ce se intampla cu el si apoi il trimit la pol slobozia ,la ghiseu la calarasi mi-au spus ca am depasit cele 15 zile de suspendare si ca mil retin 120 de zile pentru ca am intarziat dar ceea ce nu am stiut este ca eu trebuia sa aduc un certificat de grefa de la tribunal .....desi pe 8 decembrie 2009 si la tribunal miau spus ca trebuie sa duc sentinta si la politia slobozia acelasi lucru ....acum intrebarea mea este daca mai pot face ceva pentru a il recupera mai repede de cele 120 de zile cu drept de retestare ,dupa care la-s putea lua in 90 de zile .daca mai exista vreo portita sau ceva de facut 'mentionez ca in procesul verbal era suspendat 60 de zile si drept de retestare pentru ca nu am mai avut nici o problema ,lucrez ca sofer profesionist si fara permis 4 luni este o problema grava pentru mine ' .
pe scurt problema se pune astfel:dvs.va fost restituit permisul pe perioada procesului,pe baza certificatului de grefa?daca da atunci aveati obligatia ca dupa raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti in termen de 5 zile sa predati permisul,nerespectarea aduce majorarae termenului la 120 zile