avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Obtinere permis sedere cetatean indian dupa divort. As ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Obtinere permis sedere cetatean indian dupa divort. As dori sa ...

Obtinere permis sedere cetatean indian dupa divort.
As dori sa stiu care sunt sansele ca un cetatean indian, căsătorit de 3 ani cu cetatean roman, de care urmeaza sa divorteze, sa obtina permis sedere independent, in conditiile in care are job stabil de 2 ani, dar si un dosar penal. (casatorie fara copii). Achizitionarea unei locuinte pe numele ar influenta?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 14:42, 5 Iunie 2023
Bună ziua,

Potrivit legii, art. 64 alin. (2) lit. a) din OUG nr. 194/2002, cetățeanul străin poate obține dreptul de ședere temporară în mod independent dacă a fost pronunțată desfacerea căsătoriei.

Dosarul penal poate influența prelungirea permisului de ședere temporară sau acordarea rezidenței permanente, însă depinde de (1) soluția definitivă pronunțată în cauză și (2) fapta penală care i se impută, respectiv dacă străinul prezintă un pericol pentru apărarea și securitatea națională ori sănătatea publică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca cetatean moldovean divortat anamariasirbu anamariasirbu Am o situatie mai bizară. Se doreste angajarea unui cetatean Moldovean care are permis de sedere valabil pana in 2017 dar care intre timp a divortat si ar ... (vezi toată discuția)
Se pedepseste casatoria de convenienta ? alexandru_irimia85 alexandru_irimia85 daca te casatoresti cu un cetatean de alta nationalitate si o faci de convenienta ce riscuri poti avea ? (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro pentru cetateni turci marinelacotta marinelacotta Am rugamintea daca imi puteti spune care sunt actele necesare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania pentru niste cetateni turci care detin viza tip ... (vezi toată discuția)