Buna ziua! Pana acum stiam ca zilele de greva raman neplatite. Ulterior am aflat ca, in functie de cum se va incheia greva(daca ingheata sau nu anul scolar) salariile sunt sau nu platite integral. Asadar, daca am stat 8 zile in greva, dar anul scolar nu ingheata, materia se recupereaza, examenele merg conform calendarului, salariul pe mai intra integral. Insa, daca anul scolar ingheata, atunci salariile sunt taiate(cate zile ai stat in greva, cu atatea zile vei lua mai putin la salariu). Sunt doar curioasa daca este adevarat. Multumesc!
Nu stiu ce ati inteles... dar d.p.d.v. legal, pe perioada grevei dvs. nu prestati activitate pentru angajator si acesta nu va plateste pentru aceste zile.
Detalii: [ link extern ]
Legea 367/2022
art.160
(1) Pe toată durata participării la grevă contractul individual de muncă sau raportul de serviciu al angajatului se suspendă la inițiativa angajatului. Pe perioada suspendării se mențin doar drepturile de asigurări de sănătate.
Nu, nu este corect ceea ce ati auzit pe grupuri. In primul rand, anul scolar nu va fi inghetat, nu exista baza legala pentru asa ceva. In al doilea rand, zilele in care angajatul este in greva sunt neremunerate, conform legislatiei in vigoare.