Dacă am beneficiat în acest an de o creștere în scara ierarhica în domeniul public și bineinteles am beneficiat si de o creștere salariala, nu se mai poate modifica salariul anul acesta? Întreb aceasta în contextul în care de salarizare a tuturor colegilor a crescut fiind raportata la calculul de salariu pentru anul 2023, în cazul meu mi s-a adus mențiunea ca nu mai este permis acest lucru, deoarece se încalcă articolul 1 alin. 2 din Oug 168/2022, rămânând la salariile stabilite prin dispozițiile emise în anul 2023.
Rog mult o clarificare. Multumesc!
Prin derogare de la prevederile art. 39 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, pentru personalul nou-încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeași instituție/autoritate publică pe funcții de același fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcții sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcție similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcție/salariilor de funcție/indemnizațiilor de încadrare lunară se stabilește la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradația corespunzătoare vechimii în muncă.