avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Se poate accepta moștenirea in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Se poate accepta moștenirea in urma decesului unui ...

Bună seara. Se poate accepta moștenirea in urma decesului unui părinte de către un copil, dacă ceilalți nu se prezintă la succesiune? Mulțumesc
Acceptarea se poate face printr o declarație notariala,dezbaterea succesiunii o faceti în instanta dacă exista neînțelegeri..
Da. Am înțeles. Mulțumesc. Dna notar mi a spus că nu pot face declarația de acceptare doar dacă suntem prezenți toți moștenitorii. Pot face declarația de acceptare in cazul in care doar eu doresc acest lucru,iar ceilalți moștenitori nu sunt prezenți la notar!?. Mulțumesc
Poate ati inteles gresit, nu imi vine a crede ca a zis un notar asa ceva. Pe langa faptul ca nu e nevoie de prezenta celorlalți mostenitoei, declaratia o puteti da la orice notar, din orice localitate.
Doar de dezbatut, o dezbateti la notarul de pe raza ultimului domiciliu al decedatului.
Mulțumesc. Dna notar așa mi a spus. Și nu numai mie și altor doi frați ai mei. Mama nu dorește să se prezinte la notar. Și Dna notar ne a zis că dacă nu e mama prezenta noi nu putem face declarația de acceptare a moștenirii. La cat timp după decesul tatălui nostru putem face declarația de acceptare a moștenirii? Mulțumesc
Declaratia nu e necesara daca acceptati tacit succesiunea, sigur d-na notar a înțeles ca vreti sa dezbateti succesiunea, nu doar sa declarati ca o acceptati.
Declaratia de acceptate se da in termen de un an de la deces

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar ... Daniela2275 Daniela2275 Buna ziua! Ce se intampla daca mama mea nu se prezinta la notar in cazul dezbaterii mostenirii unei surori decedate recent?Isi pierde calitatea de ... (vezi toată discuția)
Succesiunea MAGDA2010 MAGDA2010 As dori si eu o informatie:daca,dupa 9 luni ,de la decesul tatalui meu,nu am facut nici o declaratie de acceptare a mostenirii pot fi decazuta din dreptul de ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea unui parinte conta_bib conta_bib Buna ziua, acum 2 saptamani am primit o citatie de la un birou notarial in care mi se comunica ca sunt invitata la o data anume pentru a dobandi calitatea de ... (vezi toată discuția)