1. Este corect că o persoană cu handicap poate obține asistență juridică gratis, inclusiv avocat gratis și scutire de taxe judiciare?
2. În acest caz cui i se poate adresa? Baroului? Instanței? Există vreun tipar de cerere?
3. Avocatul este distribuit aleatoriu? Poate fi ales de persoana cu handicap?
4. Dacă persoana nu e mulțumită de prestația avocatului distribuit, poate scăpa de acesta și primi unul nou?
Bună ziua ! Am nevoie de un avocat pentru să-l ajute pe tatăl meu cu toate drepturile de handicap. Din anul 2009 a rămas fără un picior acuma are vârsta de 66 ani nu mai are putere să meargă, a post la direcția de asistentă socială și i-a zis ca nu are dreptul de însoțitor și nici de indemnizație. Vreau să vorbesc cu un avocat să văd ce drepturi are tatăl meu. Vă mulțumesc
Trebuie să depună o cerere la Primăria din raza domiciliului, prin care să solicite încadrarea în grad de handicap și eleberarea certificatului.Cererea va fi însoțită de Anexa 5 (scrisoarea medicală de la medicul de familie) și actele medicale.
Am dreptul sau nu?
AndreeaIB
Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)