avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ajutor judiciar pt persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ajutor judiciar pt persoanele cu handicap

1. Este corect că o persoană cu handicap poate obține asistență juridică gratis, inclusiv avocat gratis și scutire de taxe judiciare?
2. În acest caz cui i se poate adresa? Baroului? Instanței? Există vreun tipar de cerere?
3. Avocatul este distribuit aleatoriu? Poate fi ales de persoana cu handicap?
4. Dacă persoana nu e mulțumită de prestația avocatului distribuit, poate scăpa de acesta și primi unul nou?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 07:18, 28 Octombrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Statut din 2011 al PROFESIEI DE AVOCAT, art.150 si urm.
[ link extern ] /

Persoana cu handicap are dreptul la asistenta juridica gratuita
[ link extern ]
Scurt și la obiect! Mulțumesc.
Bună ziua ! Am nevoie de un avocat pentru să-l ajute pe tatăl meu cu toate drepturile de handicap. Din anul 2009 a rămas fără un picior acuma are vârsta de 66 ani nu mai are putere să meargă, a post la direcția de asistentă socială și i-a zis ca nu are dreptul de însoțitor și nici de indemnizație. Vreau să vorbesc cu un avocat să văd ce drepturi are tatăl meu. Vă mulțumesc
Trebuie să depună o cerere la Primăria din raza domiciliului, prin care să solicite încadrarea în grad de handicap și eleberarea certificatului.Cererea va fi însoțită de Anexa 5 (scrisoarea medicală de la medicul de familie) și actele medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de boala si indemnizatie de insotitor vasilica_onofrei vasilica_onofrei buna ziua! tatalui meu i s-a stabilit un grad de handicap 2 cu insotitor. el este inca in campul muncii. va rog sa-mi spuneti ce drepturi are. poate lua ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sau nu? AndreeaIB AndreeaIB Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat: fetita mea in varsta de 4 ani are hipotiroidism, mixedem congenital, descoperit la 3 luni; este inregistrata la ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la carte de munca ? Maftei Viorica Maftei Viorica Bună seara. Tatăl meu are un picior amputat și celălalt este operat , are baipas dar nu mai poate sa meargă. A avut pensie pe caz de boală și eu am fost ... (vezi toată discuția)