avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achiziționare apartament cu banii cash
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achiziționare apartament cu banii cash

Vă salut!

Doresc să achiziționez un apartament cu 50.000 euro cash.

Pentru a depune banii la bancă, trebuie sa aduc actele doveditoare pentru suma respectivă. Le-am zis celor de la bancă că banii provin din economiile mele și ale soției din salariu, din economiile părinților și ale socrilor... Mi-au spus că justificarea "banii provin din economii" nu merge, trebuie acte doveditoare....
Recent, am făcut și nunta. Aș trece ca o parte din bani provin și de la nuntă, dar.....cumva se pune impozit pe banii obținuți din dar la nuntă?

Banii trebuie musai să îi depun în bancă, ca ulterior, în urma transferului bancar să fac dovada la notar că i-am dat banii vânzătorului?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
adriean, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:33, 2 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încheiați la notar un contract de donație cu parintii sau socrii.
Acela va fi actul doveditor al provenienței banilor.
Apropo, există vreo cale legală prin care suma totală a tranzacției, respectiv 50 000 euro, să se plătească cash, fără a fi nevoie de un transfer bancar?
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salutare. este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta ... iMozzie iMozzie Salutare. Este ok ca banca sa iti ceara contracte pentru nunta pentru a dovedi provenienta banilor pe care vrei sa ii depui in cont? Vreau sa depun suma de ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)