avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Masini zgariate de copii zilnic in curte privata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Masini zgariate de copii zilnic in curte privata de bloc

Buna ziua,
Am rugamintea daca ma puteti indruma cum as putea aborda in vederea solutionarii, situatia de mai jos.
Locuiesc intr-unul din cele 2 blocuri de generatie noua aflate inchsise intr-o curte privata cu cate 2 iesiri, pe 2 strazi paralele. Locurile de parcare sunt cumparate, nu inchiriate, curtea fiind exclusiv parcare - nu avem locuri de joaca sau alte spatii destinate altor lucruri.
Cu preponderenta la blocul din spate este plin de copii care in ultimii ani au crescut si sunt lasati de cel ami multe ori nesupravegheati in curte, inclusiv cu biciclete, trotinete, mingi chiar de tenis sau de fotbal. Desi de mult timp au mai fost discutii (au fost vecini care si-au gasit masina zgariata si desenata cu creta de copii) insa situatia s-a inrautatit si se pare ca acest trend continua. Am ajuns sa gasesc zilnic zgarieturi noi pe masina, si desi am vorbit cu parte din parinti ca nu este normal sa ii lase singuri sau sa nu le explice ca masinile din curte nu sunt nici topogane nici jucarii de escaladat, se pare ca majoritatii parintilor li se pare normal ca toti copii sa faca ce vor in curte. Avem la 400 m distanta parc si la 700 loc de joaca dar degeaba. Noi avem camere de luat vederi in incinta dar aparent parintii acestor copii se poarta ca si cand este casa lor si curtea doar a lor, nu un complez cu vecini si masini care sunt proprietatea privata a altcuiva. Copiilor nu li s-a explicat sa aiba grija, de cele mai multe ori dau curse cu bicicleta prin curte si nu exista bunavointa in a avea grija, iar parintilor nu le pasa efectiv de ce se intampla, ba le spune sa stea linistiti sa se joaca in curte.
Ce ne sfatuti sa facem noi care ne dorim sa stam linistiti, pentru ca s-a ajuns sa fie masina mai in siguranta pe strada decat in propria curte pe propriul loc de parcare. Ne dorim doar sa ii facem pe ceilati vecini sa inteleaga ca intr-o comunitate nu putem sa transformam o parcare in curte de gradinita sau loc de joaca si ca toti avem dreptul sa fim respectati.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:23, 7 Iunie 2023
Aveți posibilitatea sa reclamați în scris acest aspect președintelui de asociatie.
Locurile de parcare sunt cumparate,

Concret este vorba despre curte cu statut privat unde exista mai multe locuri de parcare private
Fiind vorba despre spatii private asociatia de proprietari nu are responsabilitate sa intervina
Daca este vorba despre curte privata cu locuri amenajate pentru parcare vehicule,proprietarii locurilor de parcare pot hotari ingradirea /imprejmuirea curtii respective astfel incat tertii sa nu aiba acces
Nu ni s-a dat nicio solutie, caci aprent nu are ce face ... de asta am nevoie de niste sfaturi de specialitate ce legi sau articole pot mentiona sau pot trage un semnal de alarma. Efectiv zilnic trantesc trotinetele de masini cu parintii langa.
Este o curte privata cu locuri de parcare cu terenul aferent locului de parcare tot privat stipulat in contractul de vanzare cumparare, pentru platim impozit. Spatiile sunt standard neffind prea mare posibilitatea sa si construim ceva tip protectie si sa mai si poti intra cu masina, caci ar depasi de ex cu 20 cmm lotul alocat.
Nu puteti decit sa apelati la politie si cu ajutorul inregistrarilor video sa identifice vinovatii. Dupa aceea alegeti metoda de "plata" (a reparatiilor) de catre parintii vinovatului/vinovatilor : amiabil sau prin instanta

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta ... Alin-g1993 Alin-g1993 Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă. Cine este ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari, certuri între vecini exoticbeauty1 exoticbeauty1 asociate de proprietari,certure dintre vecini. Buna ziua,curtea comuna a blocului poate fi folosita si de proprietari de caini?Avem un bloc cu curte privata ... (vezi toată discuția)
Parcare sau loc de joaca ptr copii? karla-maria-ioana karla-maria-ioana buna seara ,locuiesc in bucuresti sector 4,am o masina ptr care imi platesc locul de parcare,problema este ca aceasta a devenit loc de joaca ptr ... (vezi toată discuția)