avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta ...

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă. Cine este vinovat în aceasta situație văzând ca trotineta era lângă bordură iar el a strivit-o cu mașina...era în parcarea din spatele blocului
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 14 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. sunteti de vina, nu se lasa obiecte pe drum public.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
latka, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă.

era în parcarea din spatele blocului

Atentie sporita daca dv acceptati ca fiica dv sa se joace in parcarea din spatele blocului si aveti vecini care provoaca evenimente rutiere...
Persoana care a inteles sa depoziteze bicicleya electrica in spatiu neamenajat este responsabila in principal pentru eveniment
Si soferul care a produs evenimentul rutier este in culpa
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

ynocentta a scris:

Si soferul care a produs evenimentul rutier este in culpa

Cu ce e soferul in culpa? E posibil sa nu fi vazut trotineta.
Culpa este atribuita celui care lasa obiecte pe drumul public, 1305 RON amenda.

Articolul 102
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
............................
23. aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanțe sau vehicule, după caz;
.......................
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 8 Iulie 2022
latka, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care este articolul de sanctionare, care se aplica soferului in acest caz ? Din care lege ?

Alte discuții în legătură

Cod rutier - proces penal vatamare buna ziua, evenimentul s-a ... lucretia voinea lucretia voinea Cod rutier - proces penal vatamare Buna ziua, Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa. in dubio pro reo radujura radujura Speta abstracta: un conducator auto a carui alcoolemie depasea limita legala, dar care circula cu viteza regulamentara, a incercat sa evite o persoana aparuta ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)