avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta ...

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă. Cine este vinovat în aceasta situație văzând ca trotineta era lângă bordură iar el a strivit-o cu mașina...era în parcarea din spatele blocului
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 14 Iulie 2022
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca soferul - sa spunem - a dat cu spatele si nu a avut cum sa vada trotineta ? care trotineta NU avea ce sa caute intr-o parcare de masini ( cum nici copilul - de altfel - supravegheat , sau nu ) ? Ba - cred eu - ca , daca masina a avut de suferit zgarieturi , un stop spart , sau alte asemenea , proprietarul ei ar fi indreptatit sa ceara daune . Asta , desigur , daca vorbim de o parcare “ oficiala “ . Si sa stiti , stimate @Adam Grecu , ca in spatele blocului meu ( care este fata altui bloc ) exista un spatiu verde unde se jucau copiii . De un numar de ani , primaria a betonat locul , a trasat niste linii si acum incaseaza chirii pe 16 locuri de parcare numerotate . Asta , probabil , la cererea unor proprietari de masini . Si , cum copiii nu au facut cerere sa le ramana locul de joaca ...
Oricare conducator auto ar trebui sa deschida bine ochii cand manevreaza autovehiculul in parcare, la garare, etc! Si o face, niciunul nu vrea sa-si intepe anvelopa, sa-si zgaraie spoilerul. In acest caz soferul a dat dovada de nesimtire
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, vad ca multa lume imbraca degraba roba de judecator pe aici, nimeni nu vrea sa se puna putin in pielea piritului (toti sunt si judecatori si soferi eceptionali :) ) sau macar a unui avocat si sa vada ce spun legile si cum arata situatia (nedescrisa aproape deloc) la locul faptei. In dubio pro reo.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
latka, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ ca inca nu v-ati plictisit, da?
Judecator, avocat, sofer, tot un drac. Au fost nenumarate cazuri in care aceeasi abatere (absolut aceeasi abatere) de la niste reguli rutiere au fost "tratate" de doua instante diferite, in moduri diametral opuse - si-atunci, despre ce vorbim?Chiar nu avem ce face...
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2022
Adam Grecu, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum sa ma plictisesc, daca imi dati dreptate. :) Daca in prima faza judecatorul din dvs. il condamnase deja pe soferul in cauza, fara sa doreasca a afla alte amanunte si fara sa studieze daca legea are vreun text de sanctionare, astazi admiteti ca exista si alti judecatori care pot avea o opinie contrara. In dubio pro reo. :) Vad ca avem ce face, sa mai cintarim putin lucrurile.
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier - proces penal vatamare buna ziua, evenimentul s-a ... lucretia voinea lucretia voinea Cod rutier - proces penal vatamare Buna ziua, Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa. in dubio pro reo radujura radujura Speta abstracta: un conducator auto a carui alcoolemie depasea limita legala, dar care circula cu viteza regulamentara, a incercat sa evite o persoana aparuta ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)