avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta ...

Bună ziua. Am avut neplăcerea ca un vecin sa ii calce trotineta fetiței mele care se afla lângă bordură în spatele blocului unde se joacă. Cine este vinovat în aceasta situație văzând ca trotineta era lângă bordură iar el a strivit-o cu mașina...era în parcarea din spatele blocului
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:38, 14 Iulie 2022
Este culpa comuna
E posibil sa nu fi vazut trotineta.

Soferul este vinovat ca nu a vazut trotineta,respectiv neatentie in conducere vehicul
Daca langa trotineta era fetita,,la fel ati fi intrebat cu ce este vinovat soferul??
aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanțe sau vehicule, după caz;

Bicicleta a fost aruncata,abandonata pe terenul din spatele blocului unde este loc de parcare vehicule???
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti lua in serios aceasta discutie?
In spatele blocului nu este o parcare publica, ci una improvizata.
Chiar de-ar fi o parcare autorizata, orice tantalau de sofer trebuie in mod obligatoriu sa vada o ditamai trotineta, lasata pe/langa locul sau de parcare; la drept vorbind, de cand sunt pe lume, in parcari, langa parcari, se produc tot felul de "acrosaje", indoituri de table, etc.etc. Daca se produc, cineva este vinovat - exista cadru legal @latka?
Cum este cu conducerea auto pana la evitarea oricarui incident/accident?
Se pare ca aici a fost vorba de o ambitie prost inteleasa. Daca soferul ar fi avut un tanc, un vapor, o racheta - ar fi procedat la fel? Nu am vazut dom'le trotineta ! Ei daca nu ai vazut, haideti sa mergem la medic, poate nu mai puteti conduce auto pe drumurile publice... M-am saturat sa vaz pe drumurile publice (din oras, nu dinafara), catei, pisici, porumbei, calcati de masini conduse de tot felul de "artisti ai poporului", de fapt niste nemernici aroganti. Vedeti ca-i cu dus-intors toata situatia? O fi de vina si acel copil si sper sa fi invatat ceva si el si parintii sai, dar cetateanul sofer chiar trebuie scos din culpa? Ce urmeaza? Parintii copilului, sa vina in parcare cu o trotineta cat un camion si sa-i striveasca auto, chiar in parcare, ca, da dom-le, ma stergeam la ochi cu batista si nu am observat....
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate d-le Grecu, dar am pus o întrebare. Pentru ca aici e un forum despre temei legal, vă rog să prezentați ce articol de lege a încălcat acel șofer. Și eu sunt și vreau să nu greșesc. Restul sunt discuții inutile.

Valabilă problema și pentru cei mai inocenți. :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
latka, utilizator
Vă lăsați copilul să se joace în parcarea din spatele blocului. Asta nu e loc de joaca. Vă dați seama că se putea întâmpla și mai rău?
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2022
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua. Copilul era însoțit de bunica lui nu a fost singur.

Alte discuții în legătură

Cod rutier - proces penal vatamare buna ziua, evenimentul s-a ... lucretia voinea lucretia voinea Cod rutier - proces penal vatamare Buna ziua, Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a ... (vezi toată discuția)
Ucidere din culpa. in dubio pro reo radujura radujura Speta abstracta: un conducator auto a carui alcoolemie depasea limita legala, dar care circula cu viteza regulamentara, a incercat sa evite o persoana aparuta ... (vezi toată discuția)
Accident din cauza unui pieton care a traversat pe culoarea rosie stefan.golici stefan.golici Buna ziua, Un membru al familiei a fost implicat intr-un accident auto si as dori sa stiu cum pot repara masina pe banii pietonului sau daca exista o alta ... (vezi toată discuția)