avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Asociatii de pescuit
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Asociatii de pescuit

Sunt din Oradea, jud Bihor. Aici activeaza mai multe asociatii de pescuit. Daca merg la sediul lor si le cer sa imi prezinte ce ape au in administrare si contractele in baza carora au in administrare aceste ape ei refuza, spunandu-mi ca este problema interna si nu pot sa le faca publice. Le-am spus ca nu ma intereseaza valoarea lor, ci doar ca au obligativitatea de a le face publice, intrucat practicarea pescuitului recreativ-sportiv presupune libera asociere.
Vreau sa stiu daca ei intra sub incidenta legii 544/2001 in sensul in care sunt obligati sa faca publice aceste contracte, inainte de a fi membru in asociatia lor.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: yulyan33 , utilizator 10:29, 27 Ianuarie 2010
Legea nr. 544/2001 reglementeaza relatiile care privesc accesul la informatiile de interes public insa numai daca in aceste relatii este implicata o autoritate, astfel cum este definit termenul in aceasta lege.
Asadar asociatiile de pescuit nu intra in aceasta categorie, insa Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale este o astfel de autoritate si trebuie sa va raspunda la o intrebare de genul acesta :yes:
Cu alte cuvinte daca nu va raspunde Tanda (ca e privata si sufera de secretomanie) intrebati-o pe Manda care e autoritate si nu are voie sa fie secretomana.
Ok am inteles. O sa ma adresez Agentiilor subordonate Ministerului Agriculturii care raspund de aceasta activitate. O alta intrebare: daca asociatiia nu respecta legea 317/2009 in legatura cu delimitarea zonelor pe care le au in administrare si in urma controlului eu sunt gasit pescuind pe o zona pe care ei zic ca este a lor, atunci ce trebuie facut pentru a nu primi amenda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce lege reglementeaza in prezent pescuitul in romania LuchianSeb LuchianSeb Buna seara ! Ce lege / legi reglementeaza in prezent pescuitul in Romania? Am achitat o taxa de pescuit si am pescuit intr-un lac care nu este privat si ... (vezi toată discuția)
Cum e cu pescuitul in perioada de prohibitie? klaus86 klaus86 Constituie infractiune: pescuitul electric, cu materii explozive ori cu substante narcotice; pescuitul reproducatorilor in timpul perioadei de ... (vezi toată discuția)
Legislatie pescuit sportiv haiduc haiduc conform Ordinului 15 din 20-01-2011 privind practicarea pescuitului recreativ si sportiv, unele asociatii de pescari sportivi au primit in administrare, pentru ... (vezi toată discuția)