SteliPopescu a scris:
Executorul mi-a spus ca este posibil ca aceste lucrari sa fi crescut valoarea casei, si cumparatorul sa ma dea in judecata sa isi recupereze investitia.
...
si dupa un numar de incercari esuate de a vinde casa, se va inchide dosarul.
Aveti clauza de rezolutiune a contractului de vanzare in cazul in care cumparatorul nu plateste restul de pret?
Din ceea ce ati prezentat foarte sumar nu reiese asa ceva. In aceasta situatie Dv. aveti o de recuperat o creanta de 10500 euro de la cumparator pe care creditorul poate incerca sa ii recupereze (prin intermediul executorului jud. si dupa incuviintarea de catre instanta de judecata) prin toate formele permise de catre lege - poprirea veniturilor si a disponibilitatilor banesti, vanzarea bunurilor mobile si imobile ale debitorului. Executarea silita nu trebuie sa se limiteze la bunul asupra caruia s-a constituit ipoteca.
Executorul trebuie sa interogheze registrul PATRIMVEN detinut de ANAF pentru a afla ce surse de venit (salarii, pensii, chirii) are debitorul, bancile la care are deschise conturi, bunurile mobile si imobile inregistrate in vederea impozitarii, dupa care, la cererea creditorului sa infiinteze popriri si sa scoata la vanzare bunurile debitorului pana la recuperarea integrala a creantei, inclusiv cheltuieli de executare.
Nu ati furnizat suficiente informatii: de ex. cat reprezinta suma ramasa din valoarea bunului vandut (10% sau 90%?).
Nu as incepe executarea silita cu bunul aflat sub ipoteca. Ipoteca este o garantie/protectie suplimentara a creditorului fata de debitor si de alti posibili creditori. Odata declansata executarea silita debitorul isi poate risipi averea - mai butin bunul ipotecat - si va fi mai dificil de recuperat creanta.