avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, Doresc sa achiziționez o casa construită ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, Doresc sa achiziționez o casa construită in 1901.Zidul ...

Buna seara,
Doresc sa achiziționez o casa construită in 1901.Zidul exterior este la limita propietatii vecinului.Nu respecta cei 60 de cm .La vremea respectiva vecinii au primit la schimb un alt teren.Daca Vecinul nu este de acord cu o înțelegere amiabila privind acel perete exterior ,ce se poate face?trebuie dărâmată?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ordo , utilizator 07:04, 8 Iunie 2023
vecinul a trait linistit pana acum cu situatia data. el nu poate obiecta decat daca dvs veti face modificari structurale care vor impune un acord expres
Si vedeti cum va intelegeti cu vecinul daca va fi nevoie sa reparati ceva la el, daca primiti acordul sau o sa fie nevoie de actiune in instanta.
Buna ziua
Multumesc frumos pentru răspuns.
In curtea respectiva mai exista o casa .Casa a fost primită moștenire de un verișor al proprietarului .Propietarul spune ca sunt doua CF .Ma interesează cum pot afla dacă este curte comuna cu drept de servitute .Sper sa ma fi exprimat corect
Multumesc!
Din cate cunosc... doar in cartea funciara se poate vedea asta.

Dar ce, nu aveti acces separat in casa/curtea ce doriti sa o cumparati?
Eu am acces.Cealanta casa nu are .Trebuie sa și facă .Incrrecutca fost o singura proprietate .Ulterior s a împărțit sau s a lăsat moștenire ,o casa la un Moștenitor,alta la altul.In prezent sunt 2 CF URI .Voiam sa știu ,dacă in actele de proprietate se specifica acest lucru
Multumesc

Alte discuții în legătură

Casa comuna, una cu risc de a se darama theolina theolina Buna seara! Este prima oaracand scriu pe acest forum, dar am mai multe probleme si nu stiu cum sa le rezolv sau macar sa le atenuez. 1.Tocmai am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte Antik Antik Cum as putea deschide rol fiscal sau intabula un teren parasit ? . In spatele curtii mele exista 100mp de teren pe care nimeni nu il foloseste,este ingradit ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii pentru constructia unui geam LeoB LeoB Buna ziua. Locuiesc intr-o casa nationalizata in care mai locuiesc 2 persoane. Peretii interiori ai bucatii noastre de casa ,sunt si peretii celor 2 vecini , ... (vezi toată discuția)