avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren fara acte
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren fara acte

Cum as putea deschide rol fiscal sau intabula un teren parasit ? .
In spatele curtii mele exista 100mp de teren pe care nimeni nu il foloseste,este ingradit dar nimeni din vecini nu cunoaste propietarul, ceva vag ca acum 30 ani a luat foc casa ,au fost daramata si de atunci nimeni nu a mai venit.
Sunt in posesia schitei de la PMB la scara 1:500 si vad ca terenul exista dar nu are deschisa CF si nici rol fiscal ...deci e in aer.
Aici ,terenurile au fost trecute in propietatea statului pe legea 58/1974...deci ar fi terenul statului.
Daca eu ma apuc si construiesc ilegal pe acest teren, teren care nu are servitute,servitutea din schita fiind pe propietatea vecinului care a si ocupat-o, practic cineva ca sa ajunga la acesta ar trebui sa treaca pe propietatea mea sau a vecinilor, ce se poate intampla mai mult de o amenda ?
Am intrebat la primarie, fond imobiliar,arhive si peste tot...nu se cunoaste propietarul ,sau nu vrea sa-mi ofere informatii.

Ce pot sa fac in acest caz ?

Alte discuții în legătură

Legea 58/1974 persan persan Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)
Iesirea din diviziune a2b4c6 a2b4c6 Buna ziua, as vrea sa stiu cum pot iesii din diviziune cu vecinul meu.Avem un teren de 300 mp pe care este construita casa,jumatate este propietatea vecinului ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unui teren care nu a fost trecut in actul de vanzare al casei ravi79 ravi79 In 1989 am cumparat o casa la tara cu teren de 1100mp, iar actul de vanzare-cumparare a fost facut doar pe casa.Vreau sa l dau in judecata pe propietar,dar ... (vezi toată discuția)