avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperarea unui teren care nu a fost trecut in actul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperarea unui teren care nu a fost trecut in actul de vanzare al casei

In 1989 am cumparat o casa la tara cu teren de 1100mp, iar actul de vanzare-cumparare a fost facut doar pe casa.Vreau sa l dau in judecata pe propietar,dar problema e ca dansul e foarte bolnav si e la pat.Cum pot face acte pe teren?
Cel mai recent răspuns: ravi79 , utilizator 10:00, 9 Martie 2011
Pai daca dvs. ati cumparat doar casa, de ce solicitati si terenul??? Scrie cumva in actul de vanzare-cumparare ca vi se atribuie in folosinta 250 mp, restul fiind preluat de stat in efectul decretului lege 58/1974?
Daca in actul de vanzare-cumparare nu se face nici o mentiune la teren, parerea mea este ca va trebui sa asteptati implinirea termenului de 30 de ani pentru a opera uzucapiunea (asta daca nu cumva fostul proprietar a solicitat si obtinut retrocedarea terenului din curte, pe care vi-l poate vinde ulterior).
Pe actul de vanzare este trecut doar casa si 130 mp aferenti casei ,iar gradina de 1100mp pe care platesc anual impozit,a ramas in actele fostului propietar.Vreau sa l dau in judecata ca sa anulez din actul lui de propietate acesti 1100mp, iar dansul este de acord pt ca in1989 am platit si casa si pamantul.Multumesc
Eu va invat altceva...mergeti la primarie si solicitati emiterea Ordinului Prefectului in baza art. 36 din legea 18/1991 pentru casa si intreaga curte, cu conditia ca in registrul cadastral din 1990 dvs. sa figurati cu intreaga suprafata a curtii (documentul exista la primarie). Dosarul ar cuprinde:
- cerere;
- copie act vanzare-cumparare;
- extras registru cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului
- istoric de rol fiscal
- actele dvs. de stare civila.
- schita cadastrala a imobilului, executata de un expert autorizat.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ghel40 ghel40 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 persan persan Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)
Abrogare lege Sofoclis Sofoclis Ma intereseaza daca legea nr.58/1974 a fost abrogata si cand va rog ?! si ce trebuie sa fac pt a m-i se restitui terenul trecut abuziv in proprietatea statului ... (vezi toată discuția)