Ma intereseaza daca legea nr.58/1974 a fost abrogata si cand va rog ?! si ce trebuie sa fac pt a m-i se restitui terenul trecut abuziv in proprietatea statului 91 m.p. din total 136 ?! Va multumesc
Sa solicitati emiterea Ordinului Prefectului pentru suprafata de teren in cauza, conform art. 36 din legea 18/1991. Dosarul se depune la primarie si contine (de principiu, unele primarii pot solicita documente suplimentare):
- cerere;
- copie act din care sa reiasa preluarea de catre Stat a suprafetei de 91 mp in baza DL 58/1974;
- istoric de rol fiscal;
- extras registru cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului dvs;
- schita cadastrala;
- acte stare civila.
Succes!
Multumesc frumos pentru raspuns ! Este vorba de curte de casa, 91 m.p. deci nu e teren agricol.. este casa demolata abuziv si trecerea la stat s-a facut prin legea 58/1974 ! Cum pot obtine titlu` de proprietate daca am cumparat casa cu cei 91 m.p. aflati in proprietatea statului` in 1975 ?! Terenul trecuse abuziv din `74.. dar am inteles ca legea acea s`a abrogat.. si nu cunosc bine noua lege.. 18/1991 .. plus ca in primarie n`ai nicio sansa sa intri,, oare ne luptam degeaba ?1
Legea 58/1974
persan
Parintii mei au cumparat un imobil de 80mp cu o curte de 78mp. Terenul intra in proprietatea statului conf. legii 58/1974 si nu mai face obiectul vanzarii. ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate
ghel40
Buna ziua,
Ne confruntam cu urmatoarea situatie:
Bunicii mei au cumparat 1000 mp teren intravilan in 1965 cu ctr. vanzare/cumparare. Apoi au construit o casa ... (vezi toată discuția)