avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Cat se pastreaza folile de observatie la un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Cat se pastreaza folile de observatie la un spital? ...

Buna ziua!
Cat se pastreaza folile de observatie la un spital? exista cumva o reglementare in acest sens? intreb deoarece unele spitale le pastreaza 10 ani, altele 15, 30 ani.....
multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:19, 7 Iunie 2023
Documentele medicale, privind starea de sanatate a pacientului si istoricul medicale se pastrează pe o perioada de 100 de ani, conform Legii Arhivelor Naționale nr. 16/1996.
Obligatiile creatorilor si detinatorilor de documente conf. L.16/1996:
ART. 9
Documentele se depun la depozitul arhivei creatorilor de documente in al doilea an de la constituire, pe baza de inventar si proces-verbal de predare-primire, intocmite potrivit anexelor nr. 2 si 3.

ART. 13
Persoanele juridice creatoare si detinatoare de documente depun spre pastrare permanenta la Arhivele Nationale si la directiile judetene ale Arhivelor Nationale, dupa cum urmeaza:
a) documentele fotografice, precum si peliculele cinematografice, dupa 20 de ani de la crearea lor;
b) documentele scrise, cu exceptia actelor de stare civila si a documentelor tehnice, dupa 30 de ani de la crearea lor;
c) documentele tehnice, dupa 50 de ani de la crearea lor;
d) actele de stare civila, dupa 100 de ani de la intocmirea lor;
e) matricele sigilare confectionate din metal, avind inscrise toate insemnele legale si denumirea completa a unitatii, dupa scoaterea lor din uz.

ART. 17
Creatorii si detinatorii de documente, prevazuti la art. 14 si 15, sint obligati sa depuna la Arhivele Nationale sau la directiile judetene ale Arhivelor Nationale, dupa caz, cite un exemplar al inventarelor documentelor permanente pe care le detin, la expirarea termenelor de depunere a acestora.


ORDIN nr. 1.706 /2 octombrie 2007 privind conducerea si organizarea unitatilor si compartimentelor de primire a urgentelor
ART. 51
(1) La sosirea în UPU sau CPU pacientului i se va întocmi o fişă individuală de urgenţă.
(2) Întocmirea fişei va începe la punctul de triaj şi va continua concomitent cu investigarea, consultarea şi tratamentul pacientului până la externarea acestuia din UPU/CPU în vederea internării în spital, transferului către o altă unitate sanitară sau plecării la domiciliu.
(3) UPU şi CPU au obligaţia să utilizeze în acest scop modelul fişei prevăzut în anexa nr. 3.
(6) Fişele vor fi păstrate în UPU/CPU cel puţin un an, după care vor fi depuse în arhiva spitalului.


Ordinul nr. 1.782 /28 decembrie 2006 privind înregistrarea şi raportarea statistică a pacienţilor care primesc servicii medicale în regim de spitalizare continuă şi spitalizare de zi
ART. 6
Datele clinice la nivel de pacient sunt înregistrate de către spitale, care răspund de corectitudinea şi de gestionarea lor, precum şi de asigurarea confidenţialităţii datelor, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
ART. 7
Spitalele sunt obligate să colecteze în format electronic o parte din datele cuprinse în FOCG şi FSZ.
ART. 8
(1) Datele clinice la nivel de pacient, care se colectează în format electronic din FOCG, formează Setul minim de date la nivel de pacient, aferent spitalizării continue (SMDPC), prezentat în anexa nr. 6.
(2) Datele clinice la nivel de pacient care se colectează electronic din FSZ formează Setul minim de date la nivel de pacient, aferent spitalizării de zi (SMDPZ), prezentat în anexa nr. 7.
ART. 9
(1) Spitalele sunt obligate să transmită SMDPC şi SMDPZ la ªcoala Naţională de Sănătate Publică şi Management Sanitar şi la autorităţile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, iar acestea din urmă la Centrul Naţional pentru Organizarea şi Asigurarea Sistemului Informaţional şi Informatic în Domeniul Sănătăţii.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arhiva documente medicale joe17 joe17 Va cer ajutorul intr-o problema .. Care este [b]termenul legal de pastrare in arhiva proprie a unei unitati sanitare, a documentelor medicale[/b] ? Eu am ... (vezi toată discuția)
Casare documente expirate fundatie Fundatia A Fundatia A Buna ziua Sint presedintele Consiliului Director al unei mici fundatii, infiintata in 1998, care acorda burse studentilor in dificultate.Va adresez ... (vezi toată discuția)
Perioada arhivare bonuri ambalaj - firma retail ada36 ada36 Buna seara, am o nelamurire bonurile de ambalaj sunt considerate documente nefiscale care este perioada de arhivare aa acestora? pot sa consider ca e ... (vezi toată discuția)