avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Certificat de rezidenta fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Certificat de rezidenta fiscala

Buna ziua.

Lucrez intr-o companie care colaboreaza cu freelanceri. Pentru a evita dubla impunere si pentru a nu plati noi 16% la stat colaboratorul trebuie sa transmita un certificat de rezidenta fiscala. Exista vreo cale legala prin care compania sa nu fie obligata sa solicite certificat de rezidenta fiscala si sa nu plateasca cei 16% pentru freelancer? Astept cu interes raspunsul dumneavoastra! Va multumesc anticipat! Va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: MariusFl , utilizator 12:55, 14 Iunie 2023
sunt nerezidenti acei freelanceri ?
Da. Freelancerii sunt nerezidenti. Va multumesc frumos!
Daca acei freelanceri sunt in Romania si presteaza acele servicii va trebui sa le retineti impozit pe nerezidenti de 16% daca nu va da certificatul de rezidenta fiscala din tara lor.

Daca va da certificatul veti aplica conventia de evitare a dublei impuneri cu acea tara si se va aplica cota de impozitare prevazuta in conventie.

Daca acei freelanceri sunt in strainanate si presteaza de acolo nu va trebui retinut aici niciun impozit ( depinde insa de ce servicii presteaza ) .

Ce fel de servicii sunt ?

Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns.

Freelancerii presteaza servicii de copy writting, writting, editoriale. Ca un exemplu, daca freelancer-ul presteaza servicii din Kenya pentru o firma din Romania, nu trebuie retinut aici niciun impozit? Eu asta inteleg din ce imi spuneti.

Va multumesc anticipat!
Buna ziua! As dori sa va contactez referitor la aceasta tema. Imi puteti spune care este tariful pentru consultanta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit nerezident alexandru08 alexandru08 Buna ziua! Am primit o factura de la un nerezident din Suedia. Nerezidentul mi-a prestat servicii de natura consultantelor. Aplic stopajul la sursa tinand ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri cu germania crissy2703 crissy2703 Buna ziua, va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un ... (vezi toată discuția)