avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prenatal imediat dupa CIC Buna ziua, as dori sa va ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prenatal imediat dupa CIC Buna ziua, as dori sa va intreb despre ...

Prenatal imediat dupa CIC

Buna ziua, as dori sa va intreb despre urmatoarea situatie, desi am cautat, nu cred ca am gasit raspunsul la intrebare.
Momentan sunt in CIC pentru copilul X pana in data de 17.07.2023, cand tatal va intra in luna tatalui pana pe 17.08.2023, cand copilul va implini 2 ani.
Sunt insarcinata in 21 de saptamani cu copilul Y si as dori ca in data de 29.07.2023, adica la 28 de saptamani, sa intru in prenatal.
Intre 17.07 si 29.07 as dori sa imi folosesc zile de CO si sa intru imediat in prenatal.
M-ar dezavantaja aceasta situatie in ceea ce priveste partea materiala?
Mentionez urmatoarele:
1. la copilul X cele 126 de zile le-am impartit in 84 pre si 42 post si au fost platite considerabil mai mult decat salariul, deoarece luasem niste bonusuri
2. Indemnizatia pe care o primesc acum este aproape egala cu salariul net pe care il primeam ca angajat, inainte sa se nasca copilul X
Cum se vor calcula acum cele 126 de zile si care va fi indemnizatia primita ulterior pentru copilul Y? Aceeasi ca pentru copilul X?
Va multumesc tare mult pentru ajutorul oferit de fiecare data!
Irina A.

Alte discuții în legătură

Cele 126 de zile de pre și postnatal sunt obligatorii? sau se pot lua doar o parte din ele? cosmina1591 cosmina1591 La finalul lunii august am ieșit din concediul de creștere al copilului iar acum sunt însărcinată cu al doilea copil. Între timp mi-am reînceput ... (vezi toată discuția)
Diferenta concediu prenatal/lauzie si cic Ioana Ivan Ioana Ivan Buna ziua, Daca pana la nastere nu imi iau concediu prenatal, ci doar concediul de odihna la care am dreptul pe anul in curs (o luna inainte de nastere) , ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si lauzie raluca1823 raluca1823 Buna, sunt un pic nelamurita intr-o chestiune. Pe data de 20 oct mi se termina concediul prenatal de 84 de zile. Doctorita mea s-a inselat in privinta ... (vezi toată discuția)