avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonuri de masa

Daca la CIM 1 am posibilitatea sa imi iau bonuri de masa printr-o platforma de beneficii, iar CIM 2 a zis ca o sa imi dea bonuri de masa dar nu prin platforma ceva,pur si simplu, e ok ( dpdv legal ) daca nu mai optez pt bonuri la CIM 1 si o sa le iau pe cele de la CIM 2 care mi le da oricum?
Stiu ca la bonurile de masa e un regim mai special, de asta intreb.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
Bogdan87x!an, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 8 Iunie 2023
tichetele de masă pot fi obținute la un singur angajator, cel la care aveti funcția de bază.
Si daca nu am declarata functia de baza, fiindca e 1 data cand aud de asta si atat CIM 1 + CIM 2 nu mi-au dat si ei nimic sa semnez sau sa ma intrebe de asta.
Potrivit Codului fiscal, art.7, în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare numai angajatorului ales că locul respectiv este locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim 8h/zi regim telemunca, ambele ofera bonuri de masa. la ce risc ma expun? la ambele am semnat declaratie pe proprie raspundere ca nu lucrez in alta parte vecingater vecingater Buna ziua, in prezent lucrez in regim telemunca (8h/zi) . Am primit o oferta de la alta firma, tot pentru lucrul in regim telemunca(tot 8h/zi). Fiind vorba ... (vezi toată discuția)
Acordare bonuri valorice maryanel78 maryanel78 Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga in serviciul de stat si mi-am luat un job part-time, intrebarea mea este daca este legal sa primesc bonuri de masa , ... (vezi toată discuția)
Funcție de baza? legal sau nu? jordyz0r jordyz0r Buna seara! Am o mare nelămurire in legatura cu declaratul funcției de baza. Pana la 1 ianuarie 2018 am avut cim in privat cu norma de 8h/zi. De la 1 ... (vezi toată discuția)