avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare bonuri valorice
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare bonuri valorice

Buna ziua, sunt angajata cu norma intreaga in serviciul de stat si mi-am luat un job part-time, intrebarea mea este daca este legal sa primesc bonuri de masa , daca nu primesc la jobul de baza?!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 12 Octombrie 2015
Conform normelor de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa:

ART. 35
În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masa pot fi acordate numai de cãtre angajatorii unde salariaţii în cauza îşi au funcţia de baza, potrivit legii.

Conform Codului Fiscal:

ART. 7
...
3. activitate dependentă la funcţia de bază - orice activitate desfăşurată în baza unui contract individual de muncă sau a unui statut special prevăzut de lege, declarată angajatorului ca funcţie de bază de către angajat; în cazul în care activitatea se desfăşoară pentru mai mulţi angajatori, angajatul este obligat să declare fiecăruia locul unde exercită funcţia pe care o consideră de bază;
Puteti primi tichete de masa, numai daca va declarati functia de baza la locul de munca unde aveti timp partial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare jonion180 jonion180 Sunt angajat la stat cu norma intrega si beneficiez de norma de hrana. in timpul liber am inceput activitatea la o firma cu jumatate de ... (vezi toată discuția)