avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art. 206 din NCP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art. 206 din NCP

Se poate aplica art. 206 din CNP
<blockquote>Ameninţarea: (1) Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.</blockquote>
pentru urmatorul caz?

Seful meu a fost informat cum ca as fi furat. Ma ameninta ca ma va da afara. Treaba asta dureaza acuma deja de aproape 2 luni. A informat consiliul director dar nici acela, nici el nu demareaza o ancheta disciplinara ca sa-mi pot dovedi nevinovatia, ci este doar amenintarea. (Nici macar nu este vorba despre un bun al institutiei. Amenintarea este cum ca as fi adus daune de respect pt. institutie si de aceea voi fi dat afara.)
Intre timp chiar am stari de anxietate. De ex. ma mai suna si acasa seful, deja mi-e si frica sa raspund la telefon (nici n-am mai facut-o recent).

Acuma cineva mi-a propus sa depun plangere in temeiul articolului de lege mai sus mentionat. Insa nu stiu daca se aplica pt. acest caz si inainte sa ma fac de ras, am zis mai bine sa intreb aici.
Ma ameninta cu o paguba (concedierea) desigur, dar mi se pare mie (ca nejurist) ca legea se refera la amenintari cu vatamari corporale. Pe langa asta nici nu stiu cum as putea dovedi starea de anxietate.

Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
Radu Palu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 14:30, 14 Iunie 2023
Nici o parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare la locul de munca Radu Palu Radu Palu Buna ziua! As dori un sfat. Sefului meu i s-a raportat ca as fi furat. (In incinta cladirii unde isi are sediul firma se repara acoperisul, am luat o sipca ... (vezi toată discuția)
Amenintari dumutaadrianred dumutaadrianred Buna seara, vreau sa va rog sa imi oferiti niste sfaturi in privinta unei probleme. Un prieten este amenintat cu bataia, cu tot felul de lucruri pentru ca ar ... (vezi toată discuția)
Ce pedeapsa pot primi la judecatoria curtea de arges sunt acuzat ... laurentiuionnegrescu38 laurentiuionnegrescu38 Ce pedeapsa pot primi la judecatoria Curtea de Arges sunt acuzat de fapta de ultraj judiciar raportat la amenintare in forma continuata 4 acte materiale ? (vezi toată discuția)