avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Schimbare membru in Fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Schimbare membru in Fundatie

Buna ziua, in mintea mea apar raspunsuri si intrebari si inca odata apelez la ajutorul vostru ca poate ati mai trecut prin aceste probleme , va multumesc.

Avem in Feb sedinta a consiliului director la fundatie unde se schimba un membru din partea straina.
Intrebarea mea este, fac aceste modificari in actul constitutiv si statut dupa care le inregistrez la judecatorie in RAF ?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Razvan Popescu , Consilier juridic 12:11, 27 Ianuarie 2010
r_magua a scris:
Avem in Feb sedinta a consiliului director la fundatie unde se schimba un membru din partea straina. Intrebarea mea este, fac aceste modificari in actul constitutiv si statut dupa care le inregistrez la judecatorie in RAF ?

Buna ziua,
Intrbarea Dvs. este confuza: - ce fel de membru se schimba ?
- unul dintre membrii fundatiei ? este el membru fondator ?
- persoana fizica ce reprezinta un membru al fundatiei ?
- membru in Consiliul director ?
Reveniti cu precizari.
Cu stima,
Cu scuzele de rigoare, se schimba un membru in consiliul director.

Multumesc

Am citit si intr-o parte si in alta ca nu mai pricep nimic.

Problema mea e in felul urmator: jurista dinaintea mea a schimbat sediul fundatiei in noua locatie si am obtinut incheirea din partea judecatoriei si pe certificatul de inscriere cu noul sediu dar pe statut si in actul constitutiv nu sau facut aceste modificari.

Acum in ordinea de zi se doreste si schimbarea unui membru strain care face parte din consiliul director alegerea unui presedinte si modificarile ce trebuie facute la statut si act constitutiv si anume la inlociurea vhechiului membru cu noul si trecuta adresa noua care deja a fost aprobata prin incheiere de judecatorie si modificarile inregistrate.

Eu acum ce fac rescriu statutul cu noua adresa si actul constitutiv cu noul membru si noua adresa ? tin sedinta de consiliu director si completez si procesul verbal al sedintei apoi cu toate aceste acte le duc la notar le autentific, cu toate ca cineva pe un alt topic spunea ca eu fiind consilier juridic pot sa atest si eu continutui si data actelro incheiate asa cum scrie si in statutul consilierului juridic , si apoi cu aceste acte ma duc achit taxa de timbru si timbru pastrez copie dp chiatanta si depun dosarul in cate ex e necesar plus hot jud de dobandire a personalitatii jur si vechiul statut si act constitutiv ???

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Razvan Popescu, Consilier juridic
Actul constitutiv cuprinde in mod obligatoriu adresa sediului social.
Componenta organelor de conducere, ulterioare celei initiale, nu este obligatoriu a fi inserata in AC.
Vezi:
OG 26/2000, modificata si completata cu
- O.G. nr. 37/2003
- Legea nr. 246/2005
- Legea nr. 305/2008 publicata in MOF nr. 855 din 19.12.2008.

Art. 6. -
(1) In vederea dobandirii personalitatii juridice, membrii asociati incheie actul constitutiv si statutul asociatiei, in forma autentica sau atestata de avocat.
(2) Actul constitutiv cuprinde, sub sanctiunea nulitatii absolute:
a) datele de identificare a membrilor asociati: numele sau denumirea si, dupa caz, domiciliul sau sediul acestora;
b) exprimarea vointei de asociere si precizarea scopului propus;
c) denumirea asociatiei;
d) sediul asociatiei;
e) durata de functionare a asociatiei - pe termen determinat, cu indicarea expresa a termenului, sau, dupa caz, pe termen nedeterminat;
f) patrimoniul initial al asociatiei; activul patrimonial, in valoare de cel putin un salariu minim brut pe economie, la data constituirii asociatiei, este alcatuit din aportul in natura si/sau in bani al asociatilor. In cazul aportului in natura, forma autentica a actului constitutiv si a statutului este obligatorie;
g) componenta nominala a celor dintai organe de conducere, administrare si control ale asociatiei;
h) persoana sau, dupa caz, persoanele imputernicite sa desfasoare procedura de dobandire a personalitatii juridice;
i) semnaturile membrilor asociati.
(3) Statutul cuprinde, sub sanctiunea nulitatii absolute:
a) elementele prevazute la alin. (2), cu exceptia celor precizate la lit. g) si h);
b) precizarea scopului si a obiectivelor asociatiei;
c) modul de dobandire si de pierdere a calitatii de asociat;
d) drepturile si obligatiile asociatilor;
e) categoriile de resurse patrimoniale ale asociatiei;

Cu stima,
Multumesc pentru raspuns, am inteles acum ca nu este obligatoriu sa evidentiez noua formula a membrilor din consiliul director in actul constitutiv dar adresa cea noua este deja aporbata de judecatorie si trecuta si in RAF doar ca in act si statut nu s-a facut modificarea.

Daca eu fac aceste modificari mai trebuie sa le intregistrez iar la greafa judec. sau raman cu ele modificate in original si semnate de membrii consiliului ?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada calitate membru asociatie romi_codrean romi_codrean Buna ziua As dori sa aflu mai multe pareri despre dobandirea si dovedirea calitatii de membru al unei asociatii. Subsemnatul sustin ca membrii unei ... (vezi toată discuția)
Actualizare membrilor din consiliul director al ong adypopa adypopa Buna ziua, Pentru un ONG (asociatie), la care nu au fost modificari ale statutului (si nici nu se doresc), doar schimbari ale membrilor din Consiliul ... (vezi toată discuția)
Actualizare statut si act constitutiv ong-asociatie Anita1 Anita1 Buna seara, Va rog daca se poate un sfat. Dorim sa facem niste modificari in asociatie si anume: schimbarea unuia din asociati, deschiderea unei ... (vezi toată discuția)