avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reziliere contract voluntariat fara preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reziliere contract voluntariat fara preaviz

Buna ziua.intrebarea mea vine către o persoană abilitată( legal) pt a mi da un răspuns .am un contract de voluntariat (acord scriptic) din data de 5 .09.2021 cu o unitate de învățământ preșcolar din orașul natal,in urma unui incident,direcțiunea împreună cu cadrele didactice încearcă mușamalizarea,nepermitandu mi accesul în unitate fara a fi informată oficial..dus de dimineață am fost luată n primire,să mă exprim așa ,de către director ,care îmi zicea că accesul este interzis.neoferindu mi o explicație clară și logică.intrebarea mea este : este legal că contractul sa fi fost reziliat fara sa fi fost înștiințată sau fara o explicație logică?! Am solicitat chiar un răspuns oficial...al dumneaiei ...pe care nu l am primit.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Mihaela Ger, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 8 Iunie 2023
Contractul de voluntariat încetează în următoarele condiții:
a) la expirarea termenului stabilit în contract, respectiv la data la care prestațiile care fac obiectul contractului au fost executate;
b) de comun acord;
c) când organizația-gazdă își încetează activitatea;
d) prin denunțare unilaterală. Denunțarea unilaterală a contractului de voluntariat are loc la inițiativa oricăreia dintre părți, care se comunică și se motivează în scris. Condițiile denunțării se stabilesc prin contractul de voluntariat, termenul de preaviz fiind de 15 zile.
e) în caz de reziliere a contractului.

Litigiile izvorâte din încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului de voluntariat se soluționează pe cale amiabilă sau prin procedura de mediere, iar, în caz de nesoluționare, de către instanțele civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract voluntariat beatricepopescu90 beatricepopescu90 Buna ziua. In urma cu cateva luni am semnat un contract de voluntariat cu perioada de preaviz de 60 de zile lucratoare. Dupa mai multe luni de activitate am ... (vezi toată discuția)
Anulare demisie Ely_eu Ely_eu Daca presedintele unui ONG si.a dat demisia pt ca o persoana din consiliul director il invinovatea de anumite lucruri pe nedrept si in urma Adunarii Generale ... (vezi toată discuția)
Contract voluntariat in unitate scolara ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU As dori sa stiu daca pot inchia un contract de voluntariat cu o unitate scolare, iar daca pot inchie un contract de voluntariat, care sunt conditiile de ... (vezi toată discuția)