avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata, Am inceput un cim nedeterminat la un ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata, Am inceput un cim nedeterminat la un nou loc ...

Buna dimineata,

Am inceput un cim nedeterminat la un nou loc de munca, dar in perioada imediat urmatoare sunt programat la o interventie la paroscop, care se v-a termina cu un concediu medical de cateva zile. Se poate da medical, daca la noul loc de munca, am o vechime de doar cateva saptamani ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Danaioana , utilizator 13:49, 9 Iunie 2023
Medical cred ca puteti lua, dar probabil sa nu va fie platit.
Puteți să vă luați concediu medical și acesta se va plăti doar dacă aveți un venit brut realizat în ultimele 6 luni anterior ivirii situației de incapacitate temporară de muncă.
„În situația în care angajatul are cel puțin 1 lună în care nu a lucrat, din cele 6 care stau la baza stabilirii stagiului de cotizare, acesta poate fi constituit prin perioade asimilate, spre exemplu: pentru perioada în care persoana asigurată a absolvit cu diplomă de licență cursurile unei instituții de studii superioare acreditată, se ia în calcul salariul minim brut pe țară.
De asemenea, angajatul își poate completa stagiul de cotizare cu alte drepturi de asigurări sociale aferente unor perioade, precum indemnizația pentru creșterea copilului.
Dacă stagiul de cotizare este mai mic de 1 lună se ia în calcul venitul lunar obținut în prima lună de activitate lucrată integral, în baza căruia a fost stabilită plata contribuției CASS.”
Sănătate, vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu medical accident de munca marianadavid marianadavid Buna seara, Un angajat a suferit un accident de munca, la 2 saptamani de la angajare. A avut in total 30 de zile de concediu medical. Intrebarea este : i ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediul de crestere copil de 2 ani DECARALUCA DECARALUCA IN 2004 ANGAJATA, PE PERIOADA NEDETERMINATA, PANA IN 2007 , CAND AM NASCUT SI AM AVUT CONTRACTUL SUSPENDAT TIMP DE 2 ANI, PT CRESTEREA COPILULUI. PE 15 .10. ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical Sheba_ Sheba_ Buna ziua, [b]Avem urmatoarea speta[/b]: Angajata cu carte de munca pe perioada nedeterminata cu incepere din data de 25.02.2010 , salariu de baza 720 lei, ... (vezi toată discuția)