avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

Buna ziua,

o persoana care implineste in iunie 2010 varsta de 55 de ani, actualmente nu are nicio forma de venit, si o vechime totala in campul muncii de 19 ani si 6 zile, are sanse sa se pensioneze anticipat?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:20, 27 Ianuarie 2010
1. Pentru o femeie, varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 60 de ani, cu un stagiu de cotizare complet de 30 de ani sau un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
2. Pentru un barbat, varsta standard de pensionare pentru limita de varsta este de 65 de ani, cu un stagiu de cotizare complet de 35 de ani sau un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
3. La pensie anticipata se poate iesi numai daca stagiul complet de cotizare este depasit cu minim 10 ani.
4. La pensie anticipata partiala se poate iesi numai daca stagiul complet de cotizare este depasit cu 5 ani.
5. Persoana in cauza nu poate iesi decat la pensie de limita de varsta deoarece are un stagiu de cotizare de numai 19 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata fara penalizare tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata tavi55 tavi55 Am pe mama soacra nascuta in aprilie 1955 si are 36 de ani vechime si e in campul muncii. Poate sa imi spuna cineva daca se incadreaza la pensia anticipata ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)