avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire la impozit casa pentru pensie de urmas veteran
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire la impozit casa pentru pensie de urmas veteran

Buna seara tata ia pensie de urmas dupa tata lui ca a fost veteran de razboi.. Mai este valabila legea de scutire de impozit la casa
Va multunesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 14:49, 10 Iunie 2023
Bună ziua,

Conform art. 456 alin. (1) lit. r) Cod fiscal „nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război și a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război.
Codul fiscal nu prevede că este scutit de la plata impozitului și urmașul veteranului de război.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit locuinta-militar veteran LUCIA15 LUCIA15 In cazul militarilor veterani, cei care au luptat in Afganistan si Irak, beneficiaza de scutire de impozit pentru locuinta? (vezi toată discuția)
Impozitare a doua locuinta kirilovus kirilovus Mama mea are o casa la Breaza (Prahova) si un apartament in Bucuresti. Pana in 2015 era scutita de impozitul pe cladire la Breaza si platea majorat la ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe locuinta si teren pentru vaduva veteran de razboi ligiasmeureanu ligiasmeureanu mama mea este vaduva de veteran de razboi,nerecasatorita si are in proprietate o suprafata de 6,66 ha teren arabil,50% dintr-un imobil in care nu locuieste( ... (vezi toată discuția)