avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare a doua locuinta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare a doua locuinta

Mama mea are o casa la Breaza (Prahova) si un apartament in Bucuresti.
Pana in 2015 era scutita de impozitul pe cladire la Breaza si platea majorat la Bucuresti.
Noul cod fiscal scuteste de plata impozitului pe cladire si pentru apartamentul din Bucuresti ?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 18:27, 21 Februarie 2016
Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat şi a persoanelor încadrate în gradul I de invaliditate, respectiv a reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate.
De ce era scutita de impozit pe cladire , mama dumneavoastra ?
sotie de veteran
Potrivit noului cod fiscal(legea 227/2015), art. 456, alin1, litera r
(1) Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru:
...
r) clădirile aflate în proprietatea sau coproprietatea veteranilor de război, a văduvelor de război şi a văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război;
[ link extern ]

Duceți-vă la direcția de impozite și taxe a sectorului pe raza căruia se află apartamentul și depuneți actele necesare acordării facilității

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit casa pentru pensie de urmas veteran Lorena Padurarariu Lorena Padurarariu Buna seara tata ia pensie de urmas dupa tata lui ca a fost veteran de razboi.. Mai este valabila legea de scutire de impozit la casa Va multunesc (vezi toată discuția)
Impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna , am un unchi care este persoana cu handicap accentuat si zilele astea a primit de la primarie o instintare prin care i se comunica ca are de platit ... (vezi toată discuția)
Legea handicapului (448/2006) Corina-Maria Corina-Maria Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap accentuat si permanent. Intrebarea mea se leaga de un subiect despre care am mai citit pe internet (ultimul articol din ... (vezi toată discuția)