avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Propunere neincepere urmarire penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Propunere neincepere urmarire penala

Buna ziua.Am avut un eveniment neplacut la noi la firma cand s-a descoperit ca unul dintre angajati a sustras un al doilea chitantier-el avand unul in dotare-cu care se ducea la firme si incasa bani pe care ulterior nu-i mai aducea la firma.Prejudiciul era pe undeva pe la 600000 milioane lei.Am angajat un avocat s-au depus la dosar probele,declaratiile,iar acum aflam ca dosarul a plecat de la politie cu propunere de neincepere urmarire penala.Cum este posibil asa ceva?Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: Cristianna , utilizator 16:51, 27 Ianuarie 2010
dupa ce procurorul va da rezolutia de neincepere a urmariri penale, formulati o plangere impotriva acestor acte ale procurorului la prim procuror art. 275- 278 C. pr. pen.
Se poate face plangere in instanta impotriva actelor prim procurorului, daca va fi respinsa plangerea de mai sus in baza disp art. 278 ind 1 C. pr. pen.
Orice este posibil, mai ales cand nu demonstrezi ......argumentezi..........motivezi
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters112731, utilizator
Dosarul penal este in permanenta sub supravegherea procurorului. Cand se va confirma solutia de neincepere a urmariri penale, de catre procuror, formulati o plangere impotriva acestor acte ale procurorului, la prim procuror art. 275 - 278 C.p.p.
Apoi se poate face plangere in instanta impotriva actelor prim procurorului, daca va fi respinsa plangerea de mai sus in baza disp art. 278 ind 1 C. pr. pen.
Succes!
Dupa ce parcurgeti etapele prevazute de codul de procedura penala(stie avocatul), trebuie sa va adresati instantei de judecata compatente, in temeiul art.278 ind.1 c.proc.pen.Sfatul meu este sa verificati dosarul de urmarire penala, sa vedeti pe ce ACTE, MARTORI si-a probat procurorul rezolutia de neincepere a urmaririi penale, pentru ca mi-e greu sa cred ca, avand doveti contabile evidente, marturii ale angajatilor firmelor care au facut platile, ale serviciului dvs. contabil de incasari ,chitantiere, procurorul a dat o astfel de solutie.Daca nu sunt la dosar, trebuie sa le aduceti dvs.
Pana la verificarea dosarului se pot face doar supozitii.
Avocatul firmei daca i-a reprezentat interesele ,trebuie sa stie care a fost situatia reala.
Oricum,astfel cum v-au aratat si colegii de site solutia procurorului poate fi atacata comf.art.278 c..pr.pen.
Organul de cercetare penala a propus neinceperea urmaririi penale,nu procurorul.Dosarul tocmai ce a ajuns la procuror,procurorul nu a dat nici infirmare nici confirmare deocamdata.Ceea ce m-a uimit este cum ar fi posibil asa ceva?Adica,un hot, ca asta este,ar putea scapa basma curata...Noi am depus toate probele,copii dupa chitante,o nota contabila etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 cpp lawfull lawfull Rezolutia procurorului prin care respinge o plangere ca inadmisibila este o rezolutie de neincepere a urmaririi penale, in sensul art 278 ind 1 CPP ? Se pare ... (vezi toată discuția)
Recurs n.u.p mancipri mancipri se poate face recurs la solutia de n.u.p. data de parchet . daca da ....unde !? (vezi toată discuția)
Cale de atac impotriva unei sentinte penale - art. 278^1 din c. proc. pen., multescu99 multescu99 Potrivit ART. 278^1 din C. Proc. Pen., (1) Dupa respingerea plangerii facute conform art. 275-278 impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale ... (vezi toată discuția)