avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu am primit pensia de batranete
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu am primit pensia de batranete

Am depus dosarul de pensionare in Italia, in aprilie 2022.
Datorita problemelor de sanatate, a trebuit sa revin in tara anul acesta, luna ianuarie.
Am varsta de 69 ani.
Nu am primit pensia de batranete din Romania.

Am revenit in Romania si am aflat ca trebuie un Certificat de viata, completat in Italia.
Eu nu mai doresc sa ma intorc in Italia.

Am revenit in Romania si raman aici.
Nu am pensie, nu am asigurare.

Ce variante am sa obtin pensia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:09, 12 Iunie 2023
Sa depuneti la CJP certificatul cerut.
Puteti lua legatura cu un avocat roman care practica avocatura in Italia, sa-l imputerniciti, sa solicite respectivul certificat in numele dvs.
Acum locuiesc in Romania. Nu poate fi completat Certificatul de Viata la Ambasada Italiana din Romania? Pana la urma este o formalitate sa dovedesc ca sunt in viata....
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iunie 2023
Rodica2005, utilizator
Avocatul stie cum sa procedeze.
Puteti face solicitare si dvs. la ambasada.
Vedeti acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru perioada lucrata in strainatate Anitek59 Anitek59 Buna ziua,sint asistenta madicala. Sint nascuta in 1959 .Am lucrat in tara in spital incepind di 1978 pina in 2002.Din 2002 lucrez in italia cu contract de ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor crina_nico crina_nico buna seara ..care sunt regulile pentru a trece copilul pe numele tatalui( cu acordul tatalui) tatal italian ,nu suntem casatoriti dar locuim impreuna in ... (vezi toată discuția)
Disparitie in italia doruoros doruoros cum as putea sa gasesc o persoana disparuta an italia? (vezi toată discuția)