avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare nume minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare nume minor

buna seara ..care sunt regulile pentru a trece copilul pe numele tatalui( cu acordul tatalui) tatal italian ,nu suntem casatoriti dar locuim impreuna in italia avand si domiciliul aici ..copilul a fost nascut in romania .multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:21, 18 Februarie 2013
Daca copilul nu are tata, mai exact in rubrica din certificatul sau de nastere la numele tatalui este lasat loc gol, cetateanul italian poate recunoaste copilul si incuviinteaza sau nu purtarea numelui, in prezenta dvs. la un notar din Romania care lucreaza cu un traducator de limba italiana dupa care declaratia legalizata o depuneti dvs. personal la starea civila din Romania care a inregistrat nasterea. Este calea cea mai rapida de recunoastere si incuviintare a purtarii numelui. Cetateanul italian poate de asemenea sa dea o declaratie pe proprie raspundere la un notar din Italia, dar care are apostila de la Haga, prin care isi recunoaste copilul si ii poate da si incuviintarea purtarii numelui sau, dupa care dvs. veniti in Romania sau imputerniciti pe cineva care sa va reprezinte in fata autoritatilor romane de la locul de nastre al copilului. Daca nu puteti nici dvs. sa veniti in tara dati si dvs. declaratie la notar cu apostila de la Haga, ori la ambasada sau consulatul Romaiei din Italia cum ca sunteti de acord ca minorul sa fie recunoscut, sa -i fie incuviintat a purta numele tatalui si anume acela de... si imputerniciti o persoana din Romania care sa va reprezinte . De asemenea puteti sa imputerniciti persoana ca in numele dvs, sa solicite si noul certificat al copilului. Trimiteti actele in originl inclusiv actele de identitate si certificatele, dupa care le veti primi inapoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului din afara casatorie (la nastere), tatal absent din tara llauraoana llauraoana Buna ziua, Am si eu o problema si am tot umblat din stanga in dreapta si nimeni nu poate sa ma lamureasca si pe mine. Eu in apx 2 luni voi avea un copil ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii facuta in afara tarii refuzata la starea civila ContSters100836 ContSters100836 Buna ziua, am mare nevoie de ajutor. Baietelul meu are 11 luni si tatal lui, cetatean australian, nu a fost in tara la data nasterii si nici nu a revenit in ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea si incuviintarea purtarii numelui abramburicaica abramburicaica Va rog sa-mi explicati: recunoasterea poate fii facuta de concubin la starea civila sau la notar oricand,la orice varsta a copilului ? Incuviintarea purtarii ... (vezi toată discuția)