Buna dimineața, doresc sa cumpar o propietate , propietarii au daramat vecheacasa (1972)si au construita una noua[2008] ( au facut consolidare- extindere) , dar fără nici o autorizatie sau proiect. Nu au absolut nimic la mana despre noua constructie. Intrebarile mele sunt: o poate vinde asa, daca in toate actele figureaza veche casa? Daca da , eu ca si nou propietar o pot înregistrat? Care ar fi pasii si costurile? Dansii nu au bani sa puna noua casa in legalitate si doreste sa o vadă asa.m ar ajuta mult sfatul dumneavoastră.Va mulțumesc mult pentru eventualele raspunsuri!
Eu as alege varianta unui antecontract de vanzare-cumparare in care le dau o suma de bani sa rezolve* actele pentru casa ( datoria inscrisa in cartea funciara, sa nu raman apoi fara bani...) si dupa ce termina cu ele as face contractul definitiv...
Puteti solicita si ajutorul unui avocat la intocmirea antecontractului si care sa-i ajute si cu actele la casa...
Sau intrebati la primarie ce se poate face in acest caz ( dar sa nu le impuna impozit din urma pentru casa...).
Va asumati riscuri daca achizitionati bun imobil edificat fara forme legale
Puteti conveni incheiere de promisiune bilaterala vanzare cumparare bun imobil ,avansati suma aferenta intrarii in legalitate a vanzatorului dupa care puteti incheia formalitatile
Succes !
Notare in cf
ContSters22096
un antecontract de v-cump care nu a fost incheiat in forma autentica poate fi inscris in CF sau doar un antecontract incheiat la notar poate fi inscris in CF? (vezi toată discuția)