avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de concesiune pentru mostenitor testamentar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de concesiune pentru mostenitor testamentar BUNA ZIUA

Cu respect doresc să vă expun o anumită problemă care mă framântă de mult şi la care numai dvs.aveţi competenţă să imi oferiţi un răspuns corect :

O familie pe care am cunoscut o si de care am avut grijă la bătrâneţe, înainte de a muri a chemat un notar şi a lasat act de testament prin care toate bunurile imobile şi mobile pe care le deţineau în proprietate să imi revină mie . acestia nu s au mai gândit să consemneze în testamentul lăsat că şi locul de veci concesionat , dar fără acte până în prezent să imi rămână mie.
Ulterior , familia decedează până la ultimul membru , au fost îngropaţi creştineşte de mine , iar pentru bunurile lasate am folosit testamentul notarial lasat despre locul de veci care exista si era concesionat, deoarece bătrînii nu aveau niciun moştenitor.
Acum , ca urmare a apariţiei regulamentului cimitirelor şi a faptului că toată lumea îşi face act de concesiune , trebuie să fac şi eu ceva cu acel mormânt, deci trebuie să fac act de concesiune pentru locul de veci pe care il au bătrînii respectivi . Pentru a avea grijă de locul lor la cimitir , vă rog să îmi spuneţi care este modalitatea corectă de a beneficia ŞI EU de concesiunea locului de veci , în condiţiile în care în testamentul lăsat nu s-a consemnat nimic despre locul de veci.

Pot eu sa primesc actul de concesiune pentru locul de veci respectiv?
Care este modalitatea legală de a proceda la obţinerea locului de veci?
SAU trebuie să renunţ la locul de veci respectiv?
Revine altei persoane , il cumpără alţii sau rămâne la biserică?

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Cesiune loc de veci dubick dubick La decesul tatalui, fica lui, a concesionat de la Cimitirul din Cluj in numele familiei , pentru tatal decedat un loc de veci de 4.50m2 . Tatal a fost inhumat ... (vezi toată discuția)
loc de veci Kiralyna Kiralyna Buna ziua, Am un bunic ingropat intr-un loc de veci care a fost a celei de a doua sotii, care nu a avut mostenitori. Cum pot intra in posesia locului de veci. ... (vezi toată discuția)