avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie Buna seara, va rog sa ma indrumati cum sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie Buna seara, va rog sa ma indrumati cum sa formulez(in ...

Contestatie
Buna seara,
va rog sa ma indrumati cum sa formulez(in numele tatalui meu) o contestatie pentru un teren care a fost vandut cu contract de mana.
Terenul a apartinut bunicii mele,nu s-a facut succesiune,iar unul dintre frati a instrainat terenul.
De la primarie s-a eliberat adeverinta de notare in posesie ,iar acum s-a afisat public situatia lucrarilor de inregistrare in cartea funciara, unde se regaseste si acel teren.
Cum sa solicit documentele care au stat la baza eliberarii adeverintei de la primarie ? exista ceva temei legal care trebuie mentionat in respectiva contestatie pentru a impiedica acea tranzactie?
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:41, 14 Iunie 2023
Inscrisul incheiat de catre parti denumit "chitanta" depus nu are valoarea unei conventii de vanzare-cumparare, nefiind intocmit in forma autentica ceruta de lege =art. 67 din Legea nr. 18/1991 si art. 2 din Legea nr. 54/1998 pentru valabilitatea conventiilor de vanzare a terenurilor.
Inscrisul de mana=chitanta ,are valoarea juridica a unei promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare care nu are ca efect transmiterea dreptului de proprietate, ci creeaza pentru promitentul cumparator doar dreptul de a cere incheierea in viitor a contractului de vanzare-cumparare autentic.
Este necesar sa se analizeze cum angajatii primariei au acceptat eliberare adeverinta de notare in posesie atat timp cat nu a fost dezbatuta succesiunea si in scripte figureaza proprietar alta persoana fata de acea care a semnat chitanta de mana
In actiunea in instanta solicitati proba cu documente,urmand ca instanta sa solicite autoritatii primariei sa comunice documentele in discutie
Va multumesc pt lamuriri.
Va rog ,daca se poate,sa mi spuneti cum sa ma adresez primariei ca sa nu mai ajungem in instanta.
Momentan sunt in termen pt a depune contestatie,dar nu stiu ce sa mentionez exact.
Cateva repere va rog.
Mult respect,
De la primarie s-a eliberat adeverinta de notare in posesie

Conform norme in vigoare notarea posesiei reprezinta atributul inspectorilor de la cadastru=oficiul de publicitate imobiliara
[ link extern ] /
Nu se poate emite raspuns la obiect fara analiza documentelor
Ar trebui sa depuneti la ocpi interdictie la instrainare bun teren
Avand in vedere ca unul dintre farti a desfasurat procedura de instrainare bun teren fara a detine drept legal si fara acordul mostenitorilor, legal ar trebui sa va ridicati cu pretentii impotriva respectivului,inclusiv sa il actionati in instanta
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

chitanta de mana Camy 70 Camy 70 Buna ziua! Doresc si eu o lamurire, daca am cumparat in urma cu multi ani un imobil cu chitanta de mana si am pierdut chitanta mai pot obtine acte de ... (vezi toată discuția)
Valoare act scris de mana alexmar alexmar as dori sa stiu daca se considera ca autentic un act scris de mana, si semnat de martori, prin care un cetatean vinde unei alte persoane o parcela de teren. ... (vezi toată discuția)
Proprietate utagabitibi utagabitibi am luat un teren cu chitanta de mana iar cel de la care am cumparat nu au succesiune. terenul este trecut la rol la mama lor decedata inainte de 90. De unde ... (vezi toată discuția)