avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua Doresc un răspuns pentru următoarea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua Doresc un răspuns pentru următoarea situație Dețin ...

Buna ziua
Doresc un răspuns pentru următoarea situație
Dețin un apartament în oraș și o casa la tara.
Cartea mea de identitatea este cu adresa de la apartamentul din oraș.
Casa de la tara este de asemenea proprietate personala.
Plătesc impozitele la primăria din oraș și la fel La cea din sat..
Locuiesc din motive de sănătate la tara.
Este obligatoriu cu noua lege sa mi schimb domiciliul pe cartea de identitate?
Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: zinca iulian , utilizator 10:45, 16 Iunie 2023
Domiciliul persoanei fizice în vederea exercitării drepturilor și libertăților sale civile este acolo unde aceasta declară că are locuinţa principală.
Reşedinţa persoanei fizice este acolo unde aceasta declară că are locuinţa secundară, alta decât cea de domiciliu.
Reședința se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este viza de flotant necesara pentru schimbarea de domiciliu in acelasi oras ? bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Am fost in urma cu cateva zile la politie pentru a depune plangere pentru distrugere unui vecin, mi-a aruncat sticle de alcool pe masina, de pe ... (vezi toată discuția)
Examen scoala de soferi robert19841209 robert19841209 Buna ziua, am o intrebare in legatura cu obtinerea permisului de conducere. Daca am domiciliul in alt judet dar unde stau am flotant de 9-10 luni. pot sa ... (vezi toată discuția)
Domiciliu sau resedinta ? tibors tibors Va rog explicati pe intelesul tuturor ce inseamna : a - stabilirea adresei de domiciliu sau stabilirea adresei de resedinta ? b - daca iti stabilesti ... (vezi toată discuția)