avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua.Am cumpărat de la tatăl și Matusa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua.Am cumpărat de la tatăl și Matusa mea,cota lor ...

Bună ziua.Am cumpărat de la tatăl și Matusa mea,cota lor parte dintr-un teren+constructie+garaj,pe care ei au moștenit-o de la bunicul.Bunicul era căsătorit cu o a doua soție,care a decedat,ei neavând copii,surorile dânsei și nepoții de surori moștenind cota ei din același teren+constructie+garaj.Am vrut sa cumpăr partea lor,dar in acte unul din nepoți nu apare ca a acceptat moștenirea sau a refuzat și i-am atenționat sa refacă.Au trecut deja 2 ani,eu mă ocup de îngrijirea terenului,casă etc.Nefiind in regula cu actele am decis sa fac dezmembrarea.Întrebarea mea este:dacă ii acționez in instanța,vor plăti și ei măcar jumătate din costurile dezmembrării?Voi avea acces in continuare la casă,garaj,curent,apă?Cat durează acțiunea în instanța și ce costuri implica?Multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - succesiune denisamoraru denisamoraru 1.La cumpararea unei case nationalizate cu legea 112, s-a cumparat si terenul pe care este construita ea? 2.aceasta casa a fost cumparata de unchiul ... (vezi toată discuția)
Proprietar cota parte Adelina2017 Adelina2017 Buna ziua.Am cumpărat cota parte a tatălui și matusii mele,3/8,dintr-un teren(casa+teren).Restul ii aparținea bunicii vitrege,care a decedat și in urma ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - cum se obtine actul pe casa si pamant ? laurasilvia laurasilvia Buna ziua... Tatal meu sta in aceeasi curte cu bunica , dar in case diferite. Terenul acestei curti este mostenirea bunicii mele cu inca 4 frati lasata de ... (vezi toată discuția)